Iată ce simplu se pregătește cea mai bună rețetă de piept de pui cu legume și alune. E un preparat care merge ideal pentru prânz sau cină.
Ingrediente pentru piept de pui cu legume și alune
ceapă
Legume, după gust (fasole păstăi, ardei roșu, morcov, ardei galben, usturoi, ceapă verde, praz etc)
Unt
Alune
Mod de preparare
Vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă de tip wok, ca să puteți pregăti totul în același loc. Punem alunele în tigaie și le lăsăm să își schimbe puțin culoarea, apoi adăugăm o lingură de unt și punem pieptul de pui, pe care l-am tăiat în fâșii. Peste vreo cinci minute adăugăm și legumele alese, tăiate tot în fâșii subțiri.
Când carnea e rumenită frumos și când legumele s-au făcut moi după gustul nostru, adăugăm sare, un praf de piper și asta e tot! Amestecul de pui cu legume și alune se poate servi cu sos de soia, normal sau dulce!
La această rețetă s-a folosit unt doar ca să dăm un plus de gust, dar puteam să pregătim totul și fără ulei sau alte tipuri de grăsime. În plus, dacă nu aveți alune în casă, puteți să le înlocuiți cu succes cu semințe de dovleac, nuci obișnuite sau nuci caju. Toate acestea, gătite, au o consistență interesantă. Și, ce e mai important, aduc un aport important de nutrienți.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook