Rețetă de pui din bucătăria africană

Rețetă de pui din bucătăria africană
Pui, orez, legume – iată o combinație sănătoasă și apetisantă, de care se bucură oricine.

Brad Vee Johnson, un concurent care a cântat timp de 30 de ani alături de mult îndrăgita formație Boney M, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” să-i încânte pe cei trei chefi cu o rețetă de pui din bucătăria africană, preparată pe ritmurile celebrelor melodii de odinioară.

Ingrediente pentru rețetă de pui din bucătăria africană 

4 buc. piept de pui

sparanghel verde

șuncă feliată subțire

orez sălbatic

mazăre

caju sau alune de pădure

2 cepe

1 cățel de usturoi

2 morcovi

piper proaspăt măcinat

ghimbir proaspăt

sare

coriandru proaspăt

tarhon proaspăt

cimbru proaspăt

2 ardei iuți (roșii)

Sos Worcestershre

ulei de măsline

1 cub concentrat de pui

2 lămâi proaspete

capere

orez basmati

Mod de preparare

Se toacă toate legumele și condimentele: 1 ceapa, chili-ul, usturoiul și se folosesc pentru marinarea pieptului de pui, împreună cu suc de lămâie, sos Worcestershire, ulei de măsline, sare si piper. Se lasă pieptul de pui în marinadă, la rece, 30 de minute. Apoi, se scurge, se crestează ușor pe ambele părți și se trage la tigaia încinsă cu ulei.

Într-o tigaie se călește în puțin ulei, o ceapa tocată cu coriandru, sare și piper. Se acoperă și se lasă la înăbușit până se degajă bine aromele. Se adaugă și concentratul de pui, iar la final, caperele. Se sotează sparanghelul ușor în unt cu puțin ulei, iar feliile de șuncă se rumenesc la cuptor pentru câteva minute. Separat, se prepară orezul care se condimentează cu ghimbir, sare și piper, iar pentru cremozitate se adaugă și puțin unt.

Sursa: Chefi la cuțite

29 iunie, sărbătoarea sfinților Petru și Pavel. Ce nu aveți voie să faceți, sub nici o formă, în această zi