Brad Vee Johnson, un concurent care a cântat timp de 30 de ani alături de mult îndrăgita formație Boney M, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” să-i încânte pe cei trei chefi cu o rețetă de pui din bucătăria africană, preparată pe ritmurile celebrelor melodii de odinioară.
Ingrediente pentru rețetă de pui din bucătăria africană
4 buc. piept de pui
sparanghel verde
șuncă feliată subțire
mazăre
caju sau alune de pădure
2 cepe
1 cățel de usturoi
2 morcovi
piper proaspăt măcinat
ghimbir proaspăt
sare
coriandru proaspăt
tarhon proaspăt
cimbru proaspăt
2 ardei iuți (roșii)
Sos Worcestershre
ulei de măsline
1 cub concentrat de pui
2 lămâi proaspete
capere
orez basmati
Mod de preparare
Se toacă toate legumele și condimentele: 1 ceapa, chili-ul, usturoiul și se folosesc pentru marinarea pieptului de pui, împreună cu suc de lămâie, sos Worcestershire, ulei de măsline, sare si piper. Se lasă pieptul de pui în marinadă, la rece, 30 de minute. Apoi, se scurge, se crestează ușor pe ambele părți și se trage la tigaia încinsă cu ulei.
Într-o tigaie se călește în puțin ulei, o ceapa tocată cu coriandru, sare și piper. Se acoperă și se lasă la înăbușit până se degajă bine aromele. Se adaugă și concentratul de pui, iar la final, caperele. Se sotează sparanghelul ușor în unt cu puțin ulei, iar feliile de șuncă se rumenesc la cuptor pentru câteva minute. Separat, se prepară orezul care se condimentează cu ghimbir, sare și piper, iar pentru cremozitate se adaugă și puțin unt.
Sursa: Chefi la cuțite
29 iunie, sărbătoarea sfinților Petru și Pavel. Ce nu aveți voie să faceți, sub nici o formă, în această zi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook