Piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza

Din câteva ingrediente mai speciale, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat în ediția din 16 decembrie 2021, a matinalului, o rețetă cu decor de sărbătoare.Este vorba de o rețetă de piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan, prezentată pe un pat din mascarpone cu mere, cașcaval afumat, jumări de bacon, alune caju și zmeură.
Chiar dacă sună complicat, este o rețetă pe care o puteți prepara și voi pentru o masă festivă, sau pentru o masă delicioasă de weekend.
2 buc. piept de rață cu piele
sare și piper
ulei
200 gr bacon afumat
250 gr mascarpone
100 gr cașcaval afumat
50 gr alune caju
100 gr zmeură
2-3 mere
2 rădăcini de păstârnac
200 gr parmezan răzuit
1-2 linguri de făină
Pentru că rețeta lui Vlăduț este compusă din mai multe elemente, se începe prepararea pieptului de rață, care este piesa principală a rețetei. Bucățile din piept de rață se prepară în modul clasic, mai întâi pe partea cu piele, ușor crestată și așezate în tigaia rece. Apoi se întorc, se mai adaugă puțin ulei dacă nu lasă suficientă grăsime, dar și baconul afumat tăiat în bucăți mici pentru a oferi pieptului de rață un gust ușor afumat. Se rumenesc bine pe toate părțile și se condimentează cu sare și piper.
Apoi se continuă prepararea la cuptor atât cât să rămână roze în interior. Între timp, bucățile de bacon se mai amestecă în tigaie până se transformă în jumări și se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de grăsime.
Pentru a prepara chipsuri de parmezan sub formă de brăduți se amestecă parmezanul răzuit cu făina și se modelează într-o tavă, pe hârtie de copt sunb formă de brăduți aplatizați. Se pune tava cu brăduții de parmezan la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 8-10 minute, atât cât să se rumenească ușor pe margini și să devină crocanți.
Pentru a prepara chipsuri de păstârnac se curăță păstârnacul și se feliază în rondele subțiri. În tigaia în care s-a rumenit pieptul de rață se mai adaugă ulei și se prăjesc rondelele de păstârnac până sdevin aurii. Se presează în interiorul uleiului cu o spatulă pentru a se rumeni uniform, apoi se scot și acestea pe prosoape de hârtie.
Se curăță merele și se toacă în cuburi mici, iar alunele caju se toacă la cuțit în bucăți mai mici. Se amestecă într-un bol mascarponele cu cuburile de mere, alunele caju și jumările de bacon și se adaugă câteva bucăți de zmeură pentru a da culoare și savoare fructată cremei. Cu această cremă se tartinează felii de pâine prăjită care vor folosi drept suport pentru restul preparatelor.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook