Simona Ionescu / Redactor Șef

Piersici în vin alb, desertul preferat al sicilienilor când temperaturile o iau razna. Rețeta e simplă

Piersici în vin alb, desertul preferat al sicilienilor când temperaturile o iau razna. Rețeta e simplă
Simplu și la obiect, acest desert exemplifică tipul de mâncare pe care mulți sicilieni îl aleg pentru a încheia masa de seară. Rețeta de piersici în vin alb vor lăsa cârcotașii fără comentarii.

Ce poate fi mai bun decât o piersică proaspătă și suculentă și un pahar de vin? Iată rețeta veche a sicilienilor pentru care sunt lăudați.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest preparat ca în Sicilia, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 7 sau 8 piersici proaspete (dimensiunea care va încăpea în paharele de vin pe care le veți folosi pentru servire), 2 linguri cu zahăr, 1 sticlă cu vin alb.

Mod de preparare

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, decojiți piersicile. Într-un castron mare, puneți piersicile întregi (sau tăiate în jumătate, îndepărtați sâmburii), presărați zahăr peste ele și adăugați un strop de vin. Se amestecă ușor piersicile până când zahărul se dizolvă.

Folosind o lingură cu fantă, transferați piersicile una câte una într-un borcan mare sau bol. Se toarnă vinul peste piersici și amestecul de vin și zahăr rămas.

Se fixează capacul, se dă la frigider și se lasă la macerat timp de câteva ore. Pentru a servi, se pune cu lingura o piersică întreagă cu sucul fructat de vin într-un pahar mare.

Trucuri pentru desertul perfect

Piersici în vin alb, desertul preferat al sicilienilor

Pentru un preparat așa cum scrie la carte, veți avea nevoie de piersici perfect coapte, suculente și dulci. Vinul clasic folosit de italieni pentru macerarea fructelor este cel obținut din struguri moscato (muscat). Folosiți ceea ce vă place și aveți la îndemână, un vin care se potrivește bine cu fructele, dulci sau uscate. Este distractiv să aduceți piersicile la masă și să le serviți direct din borcan!

Piersicile datează de peste 8000 de ani

Se crede că își au originea în China, în urmă cu peste 8.000 de ani. Piersicile sunt înrudite cu prunele, caisele, cireșele și migdalele. Acestea pot fi consumate ca atare sau adăugate la o varietate de mâncăruri. Piersicile sunt hrănitoare și pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită, o piele mai fină și ameliorarea alergiilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre