Simona Ionescu / Redactor Șef

Pizza la tigaie gata în 15 minute – E demențială și e super ușor de făcut

Pizza la tigaie gata în 15 minute – E demențială și e super ușor de făcut
Cu toții iubim pizza, dar nu avem chef întotdeauna să mergem să o mâncăm în oraș. Iar, în ultima perioadă, orice comandă de meniu poate însemna timp îndelungat de așteptare.

Pizza adevărată se coace în cuptor, pe foc de lemne. Dar există și o variantă practică în care se poate obține același preparat, mult mai rapid și mai ieftin. Nu trebuie să investiți în construirea unui cuptor de pizza. La urma urmei, dacă locuiți la bloc, nici nu aveți unde să îl puneți. În schimb însă, o tigaie sigur aveți în casă.

Ingrediente pentru pizza la tigaie gata în 15 minute

Blat – 1 ou

4 lg smântâna

4,5 lg făină

1/3 Igț sare

1/3 Igț praf de copt

Pentru umplutură – 100 g cașcaval

2 lg ketchup

4 felii șuncă sau salam

Alte ingrediente, după gust

Mod de preparare

Amestecați într-un bol ingredientele pentru blatul de pizza. Începeți cu oul și smântâna, apoi adăugați făina, sarea și, în final praful de copt. După ce ați amestecat bine, astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze, ați obținut baza delicioasei voastre pizza.

Puneți tigaia pe flacăra aragazului cu puțin ulei. Când acesta s-a încins, turnați aluatul de pizza. Puneți deasupra cele două linguri de ketchup, apoi continuați cu restul topping-ului: feliile de șuncă sau de salam, cașcavalul ras, mirodenii. Acoperiți cu un capac și coaceți pizza aproximativ 15 minute, la foc mediu. Verificați ca partea de jos a preparatului să fie rumenită, iar aluatul deasupra nu mai este lipicios.

Cum a fost inventată pizza

Locul de naștere al pizzei moderne se găsește în Campania, Italia, în orașul Napoli. Înființat în anul 600 î.e.n., ca așezare greacă, Napoli a ajuns un oraș maritim înfloritor în anii 1700-1800. Era un regat independent, renumit pentru numărul mare de muncitori săraci (lazzaroni). Acești napoletani aveau nevoie de mâncare ieftină, care se putea mânca repede.

Pizza, aluatul cu diferite toppinguri, putea fi mâncată la orice masă și era vândută de vânzători ambulanți. În 1861 a avut loc unificarea Italiei. Opt ani mai târziu,  regele Umberto I și regina Margareta călătoreau prin Italia și se plictisiseră de meniul lor. Ajunși în Napoli, monarhii au cerut o varietate de pizze de la pizzeria Brandi. Pizza preferată a reginei a fost pizza mozzarella, un aluat acoperit cu brânză albă, moale, roșii și busuioc. Povestea spune că, începând de atunci, această pizză poartă numele Margherita, după regină, arată Știri pentru copii în rubrica „Poveștile mâncărurilor”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre