Vlăduț, magicianul din bucătărie de la super Neatza, a pregătit înytr-o zi plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză. Rețeta conține ceafă de porc, cartofi, ceapă, mere, dar și alte ingrediente delicioase.
Plăcintă cu ceafă de porc – Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
Ingrediente pentru umplutură: 1 kg ceafă de porc
sare și piper
2-3 linguri de ulei
3 cartofi medii
3 cepe
3 mere
Ingrediente pentru sos: 400 gr iaurt grecesc
300 gr cremă de brânză
1 ceapă roșie
chimen
câteva cubulețe de mere coapte
Mod de preparare
Se lasă foile de plăcintă la decongelat timp în care se pregătesc ingredientele pentru umplutură și sosul de iaurt cu cremă de brânză. Ceafa de porc, porționată în medalioane grosiere, se asezonează cu sare și piper, se rumenește la tigaie în puțin ulei, pe ambele părți, apoi se continuă prepararea la cuptor, ca la orice rețetă clasică de friptură de porc. După ce este gata, se lasă la temperat și se taie în cubulețe mici.
Între timp, se fierb cartofii necurățați de coajă în apă cu sare. Se curăță, se toacă în cuburi și se trag la tigaie împreună cu ceapa tocată, în grăsime de la carne. Se asezonează cu sare piper și boia de ardei. Merele se coc la cuptor doar până devin ușor moi, apoi se toacă în cubulețe și se adaugă peste ingredientele din tigaie. Se adaugă și friptura din ceafă de porc și se amestecă bine toate aceste ingrediente.
Cu acest amestec se umplu foile de plăcintă grupate câte 3-4 și unse între ele cu puțin ulei, sau unt. Se rulează bine cu umplutura în interior și se așază în tava de cuptor. Se ung și la suprafață cu puțin ulei pentru a căpăta culoare aurie după coacere.
Sosul de iaurt cu cremă de brânză se prepară foarte rapid și ușor. Se amestecă iaurtul cu crema de brânză, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt și merele tocate în cuburi. Chimenul se trage ușor la tigaie pentru a-și degaja aroma, apoi se adaugă peste amestecul de iaurt cu brânză și celelalte ingrediente. Cu acest delicios sos de servește interesanta plăcintă cu ceafă de porc.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook