David Balamiță, concurent în sezonul 8 „Chefi la cuțite”, a vrut să-i impresioneze pe cei trei chefi, mai cu seamă pe Chef Florin Dumitrescu, cu o rețetă de Poulet basquaise, inspirată după o rețetă mai veche a marelui chef.
Ingrediente pentru Poulet basquaise
4 buc. piept de pui dezosat
1 ardei gras, verde
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
50 gr unt
100 ml ulei de măsline
1 lămâie
busuioc
100 gr măsline negre fară sâmburi
300 gr mix de cașcaval
sare și piper
Mod de preparare
Bucățile din piept de pui dezosat se masează cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se lasă la rece cel puțin 30 de minute. Apoi, se prăjesc în ulei de măsline, se scot și se lasă la scurs.
Ardeii multicolori și ceapa se curăță, se toacă în fâșii și se călesc în ulei de măsline până se pătrund ușor. Se acoperă cu un capac, pentru a-și degaja bine aromele. După ce s-au călit se adaugă măslinele, busuiocul și zeama de la o lămâie. Se întinde acest amestec la baza unor vase termorezistente, unse cu mult unt și peste el se așază bucățile din piept de pui. Se rade mult cașcaval deasupra și se dau vasele la cuptor, pentru gratinare.
Sursa: Chefi la cuțite
Balerina, rulada cu zmeură și bezea te va cuceri
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook