Panna Cotta este unul dintre cele mai simple deserturi, un fel de budincă ușor de realizat. Aceasta își are originea din nordul Italiei, iar numele înseamnă literalmente „cremă gătită”. Panna Cotta, un desert dulce și fresh deopotrivă. Se caracterizează printr-o textură extrem de cremoasă, dar și prin combinația de gust dulce al amestecului din smântână cu cea acrișoară a sosului de fructe. Cele mai multe rețete se bazează pe sos realizat din afine, zmeură sau fructe de pădure. Firește că poți opta și pentru alte combinații, pentru a crea experiențe culinare potrivite gustului tău: caramel, ciocolată, sau altele. Rețeta de mai jos de panna cotta dietetică este realizată cu vișine. O porție conține 79 calorii.
Ingrediente panna cotta dietetică:
Gelatină — 1 lingură
Lapte 0,5% — 100 ml.
Brânză 0 % — 400 grame
Vișină înghețată— 100 grame (sau oricare alte fructe, după preferință)
Miere — 1 lingură
Mod de preparare:
Dizolvă gelatină într-un pahar de apă fiartă.
Dezgheață vișinele
După ce gelatina se va umfla, amestec-o cu lapte și pune lighidul la fiert, la foc mic.
Amestecă mierea, brânza și laptele cu gelatină fiert.
Ia niște figuri pentru prăjituri și pune, inițial fructele.
Apoi toarnă amestecul deasupra.
Pune în frigider Panna Cotta pentru 3-4 ore și servește cu plăcere.
Foto: Facebook
Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook