Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura Rudy – un desert cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată

Prăjitura Rudy – un desert cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată
Combinația de brânză și ciocolată este una deosebită, așa cum veți constata dacă încercați prăjitura Rudy.

Prăjitura Rudy este o minunată prăjitură cu cremă de brânză între două straturi din firimituri de aluat cu ciocolată, straturi ce dau un aspect spectaculos, dar și gust deosebit. Acest delicios desert își are originile în bucătăria maghiară unde poartă denumirea „Túró Rudi szelet” (Felii cu brânză Rudi).

Ingrediente pentru Prăjitura Rudy

Ingrediente pentru firimituri de aluat cu ciocolată: 250 gr unt cu peste 80% grăsime, 2 gălbenușuri de ouă medii, 100 gr ciocolată răzuită cu peste 50% cacao, 150 gr zahăr, 350-400 gr făină, 1 praf de sare, 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru crema de brânză: 1 kg brânză proaspătă de vaci, 150 g zahăr, 2 albușuri + 2 ouă, 30-35 gr griș, 1 păstaie de vanilie, coaja de la o lămâie bio, 1 praf de sare

Mod de preparare Prăjitura Rudy

Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și praful de copt. Se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo cele două gălbenușuri zahărul, ciocolata răzuită și untul rece, tăiat în cuburi. Se amestecă rapid toate ingredientele, doar până rezultă un aluat compact. Nu se frământă îndelung aluatul pentru a nu se înmuia. Aluatul va fi unul sfărâmicios. Se împachetează aluatul în folie de prospețime și se dă la congelator pentru 30 de minute.

Pentru cremă se pune brânza de vaci, proaspătă, într-un bol și se amestecă cu zahărul. Se adaugă cele două albușuri rămase de la aluat și două ouă întregi.vanilia și coaja de lămâie răzuită fin. Se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu puțin griș.

Între timp se pornește cuptorul la 180 de grade. Aluatul se scoate de la congelator și se împarte în două. Prima parte de aluat se dă pe răzătoarea mare direct în tava tapetată cu hârtie de copt și se dispune uniform pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat se întinde compoziția de brânză și se nivelează cu o spatulă de tort. Se răzuiește deasupra a doua parte de aluat fraged cu ciocolată.

Prăjitura Rudy se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade. Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porționa și savura.

Sursa: Chefi la cuțite

Viorica Viscopoleanu nu a primit mașina promisă de Ceaușescu. Făcuse un record mondial

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre