Simona Ionescu / Redactor Șef

Prepară un Mojito perfect acasă

Prepară un Mojito perfect acasă
Popularitatea răcoritorului Mojito în zilele calde de vară este pe drept meritată. Originar din Cuba, cocktailul acesta e deopotrivă răcoros și aducător de bună-dispoziție. Este foarte simplu de preparat acasă.

Un Mojito se prepară tradițional din doar cinci ingrediente: rom, zahăr, limetă, sifon sau apă minerală și mentă. Combinația dintre dulceața și prospețimea citricelor și aroma de mentă maschează gustul puternic de rom. Acest lucru a  transformat băutura într-un cocktail de vară extrem de popular.

Pentru a prepara un Mojito, sucul de la o limetă este adăugat peste zahăr și mentă, într-un pahar înalt. Amestecul este zdrobit repede. Se adaugă gheață fărâmițată, apoi romul și sifonul.

Se spune că Mojito a fost creat în jurul anilor 1800 de sclavii aduși să lucreze pe plantațiile de trestie de zahăr din Cuba. Numele vine din  ritualurile africanilor – cuvântul „mojo“ , cel de la care derivă Mojito, înseamnă vrajă. Băutura a prins cu adevărat teren în 1930  în capitala Cubei, Havana, după care a fost transformat într-un trend mondial de către celebrități precum Brigitte Bardot, actorul australian Errol Flynn sau scriitorul Ernest Hemingway.

Cocktailul Mojito și-a sporit popularitatea prin apariția în multe producții cinematografice, de exemplu, în „Die Another Day” (2002), când James Bond folosește un Mojito ca să o seducă pe Linx.

Rețeta. Cocktail Mojito

Ingrediente:  50 ml rom alb, gheață pisată, sucul unei jumătăți de limetă, 25 ml apă minerală carbogazoasă, câteva frunze de mentă proaspătă (în jur de 12), 2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare: Frunzele de mentă se pun întregi, iar aroma lor este eliberată în timpul amestecării ingredientelor. Dacă gustul de mentă ți se pare prea tare, poți adăuga acestei rețete de bază diverse sucuri de fructe (piersică, fructul pasiunii, nucă de cocos etc.).

Sursa foto: Pixabay / Anestiev

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre