Simona Ionescu / Redactor Șef

Preparați și voi acești covrigi Bubliki ucraineni. Rețeta autentică

Preparați și voi acești covrigi Bubliki ucraineni. Rețeta autentică
Cum conflictul din Ucraina este în interesul tuturor, foarte mulți pasionați de gătit s-au gândit să popularizeze mai multe rețete tradiționale din această țară.⠀

Covrigii Bubliki ucraineni sunt deosebiți și foarte gustoși. În plus ei nu sunt prăjiți, ci au o metodă de preparare aparte, care îi face cu adevărat speciali. Rețeta prezentată în cele ce urmează este gândită pentru acele persoane care țin post în această perioadă, sau pentru aceia care sunt vegani. Prin urmare, ingredientele conține exclusiv produse de origine vegetală. Însă, dacă doriți puteți adapta rețeta, păstrând proporțiile și cantitatea ingredientelor, folosind lapte și unt normale.

Ingrediente pentru covrigi Bubliki ucraineni

– 250 ml lapte vegetal

– 50 g unt vegan, topit

– 2,5 linguri de zahăr

– 1,5 linguriță de drojdie instantant

– 500 g de făină integrală

– 1 linguriță de sare

– lapte vegetal, pentru ungere

– semințe de mac sau de susan

Mod de preparare

Se pune pe aragaz laptele până se încălzește ușor, apoi se adaugă drojdia și zahărul și se lasă să se odihnească timp de 10 – 15 minute. Adăugați laptele într-un bol împreună cu restul ingredientelor și frământați bine timp de 5 – 10 minute. Se acoperă și se lasă să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1,5 ore, până când își dublează dimensiunea. Se mai frământă încă 3-5 minute.

Împărțiți aluatul și formați bile, apoi faceți o gaură cu o lingură de lemn sau cu degetele. Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se odihnească încă 20 de minute. Fierbeți covrigii Bubliki în apă timp de 1 minut, apoi puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se ung cu lapte vegetal, se presară cu semințe de mac sau de susan. Coaceți la 220°C timp de 20 de minute sau până când se rumenesc.

Din aceste ingrediente se obțin opt covrigi Bubliki. Fiecare covrig are 304 kcal (8 g proteine, 50 g carbohidrați, 7 g grăsimi, 2 g fibre).

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre