Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură, rețeta lui Vlăduț de la „Neatza”

Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură, rețeta lui Vlăduț de la „Neatza”
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat destinat, în special celor mici și anume o rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, pe care a denumit-o „Rizi Bizi cu pui mic”.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să-i răsfățăm pe cei mici cu o rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, plină de savoare, vitamine și culoare. Metoda de a prepara puiul pe sticlă la cuptor este una veche, cunoscută de toate gospodinele, dar mereu de actualitate. Carnea puiului va fi fragedă și gustoasă, aromată de la ingredientele introduse în sticlă, iar exteriorul crocant și frumos colorat.

Ingrediente pentru rețeta de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură

2 pui coquelet, sare , apă, 2 foi de dafin , 2 batoane de scorțișoară, 50 gr stafide

Garnitura de orez cu legume: 250 gr orez cu bob lung, 200 gr mazăre, 1 legătură de ceapă verde sau arpagic, 250 gr baby morcovi, 1-2 linguri de miere, 100 gr unt, 250 gr fasole verde, câteva roșii cherry, 2 sticle de lapte bătut, 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi se golesc sticlele de lapte în alte recipiente. Laptele se dă la rece și se păstrează pentru a fi servit ca și sos cu cu restul preparatelor. Se clătesc bine sticlele și se umplu cu apă. În apă se adaugă și câte o foaie de dafin, un baton de scorțișoară și câteva stafide. Puii coquelet se asezonează doar cu sare, se așază sticlele în interiorul lor și se dau la cuptor, la temperatură medie până sunt bine rumeniți la exterior și pătrunși la interior. Carnea va fi suculentă și plăcut aromată.

Cum se prepară garnitura de orez cu legume

Orezul se fierbe în modul clasic, în apă cu sare, respectând proporția cantităților de 3:1. La final de fierbere se adaugă puțin unt pentru un plus de cremozitate. Mazărea se sotează în unt cu puțină ceapă verde, atât cât să rămână al dente. O parte din ea se amestecă cu orezul. Se adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime, dar și de vitamine.

Păstăile de fasole verde se trag la tigaie, în unt și vor fi servite împreună cu mazărea rămasă și roșii cherry, alături de restul preparatelor. Baby morcovii se spală bine și, fără a se curăța, se caramelizează cu puțină miere. Toate aceste preparate constituie garnitura pentru delicioși pui preparați pe sticlă, la cuptor.

Sursa: Chefi la cuțite

Sechele după COVID. Pacienții au nevoie în continuare de medici

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre