Simona Ionescu / Redactor Șef

Puiul 65, incredibil de delicios și foarte simplu de preparat. Rețeta de care vă veți îndrăgosti

Puiul 65, incredibil de delicios și foarte simplu de preparat. Rețeta de care vă veți îndrăgosti
I se spune simplu: Puiul 65, dar nimeni nu știe cu adevărat cine a „botezat” acest preparat de care te îndrăgostești de la prima îmbucătură. Iată cât de simplă e rețeta.

Puiul 65 are o istorie lungă, care îi sporește farmecul. Încercați rețeta unui preparat cu arome ispititoare.

Apetisant de la prima vedere, Puiul 65 este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa nimănui. Numele de „Pui 65” este însă învăluit într-un mister încântător. Unii cred că a fost cel de-al 65-lea element din meniul unui restaurant, în timp ce alții susțin că ar fi fost creat în anul 1965.

Există și zvonuri că acest produs culinar ar fi fost numit așa după numărul de ingrediente sau după nivelul de condimente! În timp ce adevărata poveste din spatele numelui rămâne o enigmă ispititoare, un lucru este sigur. Puiul 65 este felul de mâncare perfect pentru a fi împărțit cu prietenii sau pentru a fi savurat de unul singur.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 420 g piept de pui, tăiat în bucăți, 3 linguri cu iaurt, 2 lingurițe cu pudră de chili roșu, ½ linguriță cu pastă de usturoi, ½ linguriță cu pastă de ghimbir, 1 linguriță cu praf de chimen prăjit, 1 linguriță cu frunze de coriandru tocate.

Vă mai sunt necesare  ¾  linguriță cu sare (se ajustează după gust), 1 albuș de ou, 1 lingură cu făină de orez, 1 lingură cu făină de porumb, 1 lingură de făină normală, 1-2 linguri cu ulei, 1½ linguriță cu usturoi tocat, 5-6 ardei iuți verzi tăiați felii, 7-8 frunze de curry, ¾ linguriță cu piper negru.

Mod de preparare

Pentru început se pregătește marinada. Într-un bol, amestecați puiul, iaurtul, pudra de chili roșu, pasta de usturoi, pasta de ghimbir, pudra de chimen, frunzele de coriandru și sarea. Se amestecă până când puiul este acoperit uniform. Apoi, încorporați albușul de ou, făina de orez, făina de porumb și făina normală și se amestecă foarte bine. Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți bucățile de pui până când acestea devin frumos aurii (aproximativ 5-6 minute). Se scot și se pun deoparte.

Cum se prepară sosul

Într-o tigaie separată, încălziți 1-2 linguri de ulei. Adăugați usturoiul tocat, ardeii iuți verzi, frunzele de curry și sotați până când se simte aroma. Adăugați puiul prăjit, lăsați unu, două minute, opriți focul și adăugați piperul. Serviți fierbinte cu felii de lămâie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre