Simona Ionescu / Redactor Șef

Puteți prepara și voi Limoncello. E atât de simplu că nu o să vă vină să credeți!

Puteți prepara și voi Limoncello. E atât de simplu că nu o să vă vină să credeți!
A face Limoncello este  într-adevăr mult mai ușor decât am fi crezut! Și iese absolut delicios. Păstrați-l în congelator și serviți-l rece ca aperitiv, digestiv sau într-un cocktail.

Limoncello de casă este o băutură perfectă pentru a o avea la îndemână acum că se apropie vara și soarele. Pentru Limoncello se folosește doar coaja de lămâie, dar sucul poate fi folosit de exemplu în lemon curd, ceai de lămâie sau o limonadă super proaspătă. Iar pentru că se folosește doar coaja, vă recomandăm să folosiți doar lămâi din culturi bio, netratate. Acest aspect este foarte important, pentru că nu vreți o băutură plină de chimicale.

Ingrediente pentru Limoncello de casă

500 ml de vodcă (40%)

Coaja a 5 – 6 lămâi bio (de preferință lămâi de Amalfi)

60 ml apă

100 g zahăr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina 👩🏼‍🍳 (@gode_greier)

Mod de preparare

Clătiți lămâile și curățați-le de coajă (aveți grijă să nu ajungeți la partea albă a cojii). Puneți coaja și vodca într-un recipient cu capac și agitați puțin pentru a amesteca totul bine. Coaja trebuie acum să se infuzeze în vodcă timp de cel puțin 3 săptămâni (în mod tradițional, se folosesc băuturi spirtoase mult mai puternice, așa că un timp mai scurt este suficient).

După 3 săptămâni, Limoncello este gata pentru următorul pas. Se fierbe un amestec de 60 ml de apă și 100 g de zahăr. Se răcește și se amestecă în vodca de lămâie. Se strecoară și aveți un Limoncello delicios, gata de a fi îmbuteliat în sticle curate și sterilizate. Va fi și mai bun dacă va fi lăsat încă o săptămână la frigider pentru a se „liniști”.

Pont: această rețetă are un conținut de alcool de aproximativ 33%, așa că poate fi depozitată în congelator pentru a o păstra rece ca gheața și gata de servire. Dacă doriți un Limoncello mai blând și mai dulce, puteți ajusta rețeta cu un pic mai multă apă cu zahăr, dar trebuie doar să știți că, deoarece procentul de alcool scade apoi, băutura nu mai poate fi păstrată în congelator.

Sursa: Instagram

Sursa foto: Giallozaferano.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre