Simona Ionescu / Redactor Șef

Raiul pe pământ, asta este acest tort cu afine, care se face în 15 minute. Iată rețeta!

Raiul pe pământ, asta este acest tort cu afine, care se face în 15 minute. Iată rețeta!
Tortul cu afine ce urmează să îl descoperiți este un tort fără coacere, care are straturi de pandișpan, budincă de vanilie, umplutură de afine din conservă și frișcă rece.

Aveți nevoie de numai 15 minute pentru a prepara acest tort cu adevărat angelic. După ce îl veți gusta veți înțelege de ce se spune despre el că aduce raiul pe pământ. Debordează de o aromă incredibilă, care este făcută cu ingrediente la îndemână. Budincă cremoasă de vanilie, umplutură dulce de afine și pandișpanul ajung în vasul preferat de servire și sunt asortate cu frișcă rece și migdale tăiate.

Ingrediente pentru tort cu afine

100 g budincă instant de vanilie nepreparată

1½ cești de lapte integral

1 cană de smântână sau iaurt grecesc

400 g pandișpan tăiată în cuburi de 2,5 cm, noi folosim una cumpărată din magazin

600 g  de umplutură de plăcintă cu afine

230 g frișcă rece

3 linguri de migdale feliate

Mod de preparare

Într-un castron mediu, amestecați budinca de vanilie, laptele și smântâna până când se omogenizează și începe să se îngroașe. Dați deoparte.

Tăiați pandișpanul cumpărat sau preparat anterior în cuburi de 2,5 centimetri și apoi așezați uniform jumătate din cantitate pe fundul formei de copt în care veți „construi” părjitura. Întindeți aproximativ două treimi din umplutura de plăcintă deasupra tortului și apoi puneți peste ea restul de pandișpan tăiat cuburi.

Întindeți uniform tot amestecul de budincă de vanilie peste stratul de tort și apoi acoperiți-l cu fricșă rece. Asigurați-vă că le întindeți pe toată partea de sus a tortului.

Aruncați deasupra linguri de umplută de plăcintă cu afine. Puteți folosi un cuțit de unt sau o țepușă pentru a învârti umplutura de plăcintă, ca să obțineți o imagine atractivă. Încercați să vă asigurați că fiecare felie va primi o cantitate generoasă.  Se pune prăjitura astfel preparată la frigider, neacoperită, pentru a se răci timp de 4 până la 6 ore sau peste noapte. Refrigerarea va ajuta straturile să se întărească și va permite ca aromele să se dezvolte. Chiar înainte de servire, presărați cu migdale tăiate mărunt.

Sursa: Busy Family Recipes

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre