Chef Nicolai Tand a pregătit rețeta celor mai neobișnuite bruschete. Cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă. El aduce în atenția iubitorilor de preparate culinare tradiționale, multe rețete vechi, îndeosebi din zona Maramureșului unde a copilărit. Este prima rețetă preparată de el, după cum a declarat la neatza cu Răzvan și Dani.
Cu siguranță vă întrebați ce sunt aceia picioci pârgăliți. Expresia o mai întâlniți și sub denumirea de cartofi pârgăliți, sau cartofi răzăliți.
Ingrediente pentru Rețeta celor mai neobișnuite bruschete
- pâine
- cartofi
- ulei
- ceapă
- boia de ardei
- sare și piper
- slănină
- murături
- ceapă roșie
Mod de preparare
Cartofii bine spălați se fierb în coajă, apoi se scurg, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se toacă mărunt, sau se feliază subțire. Se mai pot da și pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă în fâșii, sau solzișori și se caramelizează la tigaie în puțin ulei de floarea soarelui. Se presară și puțină boia de ardei pentru gust și culoare.
Se adaugă peste ceapa caramelizată cartofii tocați mărunt și se amestecă bine până se întrepătrund gusturile. Se servesc pe bruschete, cu câteva bucăți de murături, bucăți de ceapă roșie și bucăți de slănină afumată.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook