Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celui mai gustos unt de casă. Gospodinele din Polonia sunt renumite pentru o asemenea delicatesă

Rețeta celui mai gustos unt de casă. Gospodinele din Polonia sunt renumite pentru o asemenea delicatesă
Nimic nu se compară cu o felie de pâine caldă, peste care să adăugați unt proaspăt făcut în casă. Iată vechea rețetă pe care gospodinele din Polonia o folosesc și acum.

Un colț de pâine caldă uns cu unt va rămâne și acum una dintre delicatesele din copilărie. Iată o rețetă fantastică a untului făcut în casă, venită tocmai de la gospodinele din Polonia.

Ingredientele necesare

Contrar a ceea ce ați putea crede, fabricarea untului în bucătăria proprie este o chestiune foarte simplă. Mai ales atunci când ați făcut deja partea mai dificilă a lucrului și ați copt prima pâine…

Ingredientele necesare

Tot ce vă va trebui pentru a prepara cel mai bun unt din câte există este smântâna de țară, obținută din lapte de la vaci „fericite”. Regula de bază este ca smântâna să fie cât mai grasă pentru că atunci veți obține o cantitate mai mare de unt.

Rețeta de unt din Polonia e pur și simplu fantastică. Sursă foto: akademiasmaku.pl

Pe lângă smântână, veți avea nevoie de un vârf de cuțit de sare și de un mixer cu accesoriu de bătut, de genul celui pe care îl folosiți pentru a bate frișca pentru deserturi. Smântâna pentru prepararea untului trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a fi mai ușor de bătut. Din 0,5 litri de smântână ar trebui să se obțină aproximativ 150 g de unt.

Mod de preparare

Se toarnă smântâna într-un vas înalt și se amestecă la viteza medie a mixerului timp de aproximativ un minut. Adăugați sarea și apoi amestecați la viteza cea mai mare până când o masă grasă fermă, care este doar untul, se separă de smântână. Partea apoasă este popularul lapte bătut.

Acum nu mai rămâne decât să separați untul de lapte bătut. Puteți face acest lucru strecurând întregul conținut al vasului printr-o sită sau o pânză de in. Pentru a curăța untul de reziduurile de lapte bătut, este suficient să puneți bucata de unt rezultată în apă rece și să frământați ușor cu mâinile, în timp ce modelați untul în orice formă doriți. Cel mai bine este să repetați acest proces, care vă scăpa de tot zerul din unt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre