Coaja de banană este total comestibilă și foarte hrănitoare. Mai mult, în unele culturi consumul ei este ceva firesc. Acest sandviș imită carnea de porc folosind coaja de banană.
Ingrediente (pentru 2 persoane)
3 coji de banane bio
1 linguriță de paprika afumată
1 linguriță de fum lichid ( sos aromat, se găsește la supermarket)
1 linguriță de condimente pentru grătar
1/2 linguriță de praf de usturoi
1 lingură de sirop de agave
1 lingură de sos de soia
1/4 ceapă
Sare și piper după gust
2 chifle pentru hamburger
Verdețuri mixte, roșii, guacamole și ceapă murată
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se spală cojile de banane, se îndepărtează vârfurile și interiorul și se mărunțesc cu o furculiță, tăindu-le, pe lungime, așa cum vedeți în clipul de mai sus, astfel încât să rezulte niște „tăiței”. Se fierb 15 minute pentru a se înmuia. Se scurg de apă și se amestecă cu toate condimentele.
Într-o tigaie, se pune la călit ceapa. Când s-a înmuiat, se adaugă coaja de banană și se lasă să se gătească timp de 5 minute. Adăugați puțină apă clocotită și reduceți-o aproape complet. În acest timp cojile de banană se vor carameliza într-un mod delicios.
În final tot ce mai aveți de făcut este să construiți sendviș urile. Puteți folosi și cea bata în loc de chifle de hamburgher. Tăiați chiflele în două, iar pe una, cea pe care o folosiți ca bază puneți o porție generoasă de guacamole, apoi jumătate din cantitatea de coji de banane cu ceapă caramelizate, iar deasupra verdețuri, ceapă murată și o felie de roșie. Acoperiți cu cealaltă jumătate a chiflei.
Pentru un gust mai exotic puteți să adăugați câteva picături extra de sos de soia sau de sirop de agave, sau din ambele. Acest sendviș este varianta vegetariană pentru fratele lui mai mare sendvișul cu carne de porc. Doar că în loc de carne veți folosi cojile de banană care, așa cum am descoperit, sunt extrem de gustoase.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook