Garantat vă veți îndrăgosti de acest cheesecake simplu și super delicios care nu necesită coacere. Vă reamintim că afinele sunt considerate „reginele” alimentelor antioxidante. Ele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului. Așa cum știți, antioxidanții protejează corpul uman de radicalii liberi, care fiind molecule instabile pot deteriora celulele și pot contribui la îmbătrânire și boli, precum cancerul.
Dintre toate fructele și legumele comune, afinele sunt considerate fructele ce conțin unul dintre cel mai ridicat nivel de antioxidanți. Principalii compuși antioxidanți ai afinelor aparțin unei familii de antioxidanți polifenoli numiți flavonoizi. S-a dovedit științific că afinele cresc nivelul de antioxidanți din corpul uman. În acest sens, cel mai optim este ca ele să fie consumate constant, pentru a vă bucura de o viață sănătoasă.
Ingrediente pentru cheesecake fără coacere
Blat: 70 g de fulgi de ovăz
70 g de nuci măcinate
2 linguri de ulei de nucă de cocos
2 linguri de apă
2 linguri de miere
Cremă: 500 g de mascarpone
250 g de smântână
80 g de miere
1 lingură de suc de lămâie
1 linguriță de pastă de vanilie
Toping: 150 g de afine,
2 linguri de semințe de chia ( sau semințe de in ),
1 lingură de miere
50 ml de apă
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele pentru blat într-un mixer puternic și se amestecă până la omogenitate. Se întinde amestecul pe fundul unei forme de 18 cm tapetate cu hârtie de copt și se presează bine. Separat se bate frișca până devine tare și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se toarnă crema pe baza de fulgi de ovăz, se netezește și se dă la rece.
Pentru topping, se fierb 150 g de afine, 2 linguri de semințe de chia ( sau semințe de in ), 1 lingură de miere și 50 ml de apă timp de aproximativ 4-5 minute, se lasă să se răcească și se întinde peste prăjitură când s-a răcit. Răciți cheesecake-ul timp de cel puțin 5 ore (dar nu la congelator) înainte de servire.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook