Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea a înnebunit gospodinele! Iat-o

Rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea a înnebunit gospodinele! Iat-o
Nu există Crăciun fără sarmale, piftie și cozonac. Iar când îl pregătiți după rețeta lui Sorin Bontea, bucuria e și mai mare.

Se spune că odată ce mănânci din cozonacul pregătit de chef Sorin Bontea, nu-ți mai dorești alt desert. Încercați și vedeți diferența.

Nici un cozonac de Crăciun nu se compară cu cel pregătit după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ce trucuri folosește

Pentru a obține cozonacul pe care l-ați visat, cea mai bună rețetă rămâne cea a lui Sorin Bontea. Ingredientele necesare sunt 1 kg făină, 350 g zahăr, 8 gălbenușuri, coaja rasă de la o lămâie, coaja rasă de la o portocală, 50 ml de ulei, 1/2 linguriță cu sare, 14 g drojdie uscată, o esență de vanilie, 1 pachet cu unt, 1 litru de lapte cu 3,5% grăsime, 150 g zahăr, 8 albușuri, 80 g cacao, 250 g nucă pisată, 25 ml esență de rom.

Mod de preparare

Se pun la încălzit 400 ml lapte. Amestecați într-un bol făina, drojdia, coaja de lămâie și coaja de portocală, adică ingredientele uscate și faceți o gaură în mijlocul aluatului. Într-un alt bol omogenizați gălbenușurile de ou cu puțină sare. Topiți 150 g de unt.

Dizolvați zahărul în laptele cald și peste ingredientele uscate puneți esența de vanilie, ouăle amestecate cu sarea și laptele în care s-a topit zahărul. Amestecați bine până când se face un aluat consistent. Amestecați și uleiul cu untul topit și adăugați puțin câte puțin peste cocă până se încorporează tot. Secretul cozonacului pufos este să frământați cât mai mult posibil.

La final, se unge cu ou și lapte

Lăsați aluatul la crescut o oră și jumătate. În acest timp, se face umplutura pentru cozonac. Bateți albușurile spumă cu zahărul, apoi adăugați nuci și esența de rom. Împărțiți coca în două și fiecare jumătate din nou în două. Întindeți o bucată în formă de dreptunghi și faceți la fel și cu celelalte foi. Împletiți câte 2 rulouri, ungeți tava cu ulei și așezați cozonacul. Se lasă la cuptor minim 45 minute. Deasupra ungeți cu amestec de ou și lapte.

Sursă foto: diva hair

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre