Cozonacul uscat nu se aruncă! Dacă îl fărâmițezi ies niște dulciuri minunate. Taie felii groase din cozonacul uscat și fărâmițează-le bine. Amestecă apoi cu unt topit, coajă de lămâie rasă și esență de vanilie. Vei obține astfel o bază delicioasă și pufoasă pentru un cheesecake cremos.

Dulciuri minunate cu cozonacul rămas de la Paște

Cozonacul uscat nu se aruncă! Gospodinele au inventat rețete pentru cozonacul rămas de la Paște. Nu îl aruncă niciodată, ci fac deserturi. Este foarte ușor. Cea mai simplă metodă de refolosire a cozonacilor uscați este prăjirea lor la toaster (prăjitorul de pâine) și unse cu unt.

Bulete cu ciocolată din cozonacul uscat

Cozonacul fărâmițat foarte fin se amestecă cu o cremă fiartă de cacao, până se obține o compoziție consistentă, ușor de modelat. Su ormează bulete, se presară cu puțină cacao și nucă mărunțită. Se decorează-le cu sirop de ciocolată.

Budincă din cozonacul uscat

Folosește o tavă bine unsă cu unt și peste bucățile de cozonac toarnă lapte cu ouă, zahăr, scorțișoară și vanilie. Se coace în 20 de minute.


Ruladă de spanac cu brânză. Rețetă

Supă rece de castraveți cu mentă, gata în 30 de secunde

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp