Cozonacul uscat nu se aruncă! Dacă îl fărâmițezi ies niște dulciuri minunate. Taie felii groase din cozonacul uscat și fărâmițează-le bine. Amestecă apoi cu unt topit, coajă de lămâie rasă și esență de vanilie. Vei obține astfel o bază delicioasă și pufoasă pentru un cheesecake cremos.
Dulciuri minunate cu cozonacul rămas de la Paște
Cozonacul uscat nu se aruncă! Gospodinele au inventat rețete pentru cozonacul rămas de la Paște. Nu îl aruncă niciodată, ci fac deserturi. Este foarte ușor. Cea mai simplă metodă de refolosire a cozonacilor uscați este prăjirea lor la toaster (prăjitorul de pâine) și unse cu unt.
Bulete cu ciocolată din cozonacul uscat
Cozonacul fărâmițat foarte fin se amestecă cu o cremă fiartă de cacao, până se obține o compoziție consistentă, ușor de modelat. Su ormează bulete, se presară cu puțină cacao și nucă mărunțită. Se decorează-le cu sirop de ciocolată.
Budincă din cozonacul uscat
Folosește o tavă bine unsă cu unt și peste bucățile de cozonac toarnă lapte cu ouă, zahăr, scorțișoară și vanilie. Se coace în 20 de minute.
Ruladă de spanac cu brânză. Rețetă
Supă rece de castraveți cu mentă, gata în 30 de secunde
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook