Rețetă de efect: Salată Floarea Soarelui

E o simplă salată de cartofi cu ton, dar aranjamentul în formă de floarea soarelui e de mare efect. Musafirii vor fi încântaţi şi vor vorbi la superlativ de calităţile voastre de gospodină. Efectul e garantat, încercaţi-o, cu atât mai mult cu cât conține ingrediente simple și deloc costisitoare.
În contextul în care toate s-au scumpit în perioada aceasta, e ideal să descoperim rețete care nu presupun resurse financiare importante și care, pe de asupra au un rezultat ieșit din comun. Pentru această rețetă de salată floarea soarelui nu va trebui să vă aprovizionați cu ingrediente sofisticate.
Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” – o formă mai puternică de antioxidanţi, care protejeazăde radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, dar conține și vitamina D, proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6.
o conservă de ton,
6 cartofi,
o conservă de porumb,
o cutie de chipsuri,
25g măsline negre,
maioneză,
sare,
piper
Cartofii se spală, se curaţă, iar se spală şi se pun întregi la fiert în apă cu sare. Tonul se lasă la scurs, la fel şi porumbul după ce-l clătim în mai multe ape. Măslinele le decojim şi le tăiem mărunt. După ce au fiert cartofii şi s-au răcit, îi tăiem cubuleţe, îi amestecăm cu ton şi maioneză.
Pe o farfurie albă-simbolizând ziua – montăm salata ca pe un cerc plin generos, presăram porumb, apoi măsline în mijloc.
Aranjam frumos chipsurile în formă de petale, cu curbura în jos. Sfat: folosiţi chipsuri la cutie, nu la pungă, pentru a reda ,,petalele” perfecte. Aceasta-i salata floarea soarelui deschisă.
Dacă doriți și varianta de salată floarea soarelui închisă, pe o altă farfurie-de culoare bordo, simbolizând apusul – aranjăm la fel salata, presăram porumb, apoi pe marginile cercului pătrunjel verde. Chipsurile le asezam de data aceasta cu curbura în sus, simbolizand petalele închise.
Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/12/salata-floarea-soarelui.html
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook