Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de lava cake, un desert rapid cu care îți cucerești „jumătatea”

Rețetă de lava cake, un desert rapid cu care îți cucerești „jumătatea”
Cu Ziua Îndrăgostiților în perspectivă, iată o rețetă cu care outeți să vă manifestați dragostea față de partener. Va fi cucerit.

Aceste lava cake se pregăteasc foarte ușor și sunt gata în aproximativ 15 minute. Tot ce aveâți de făcut e să amestecați ingredientele și să coaceți puțin . procesuș durează scurt, pentru că, în mijloc, delicoioasele prăjitură rămân cremoase. Cum spuneam, acest desert ste incredibil de ușor și rapid de făcut, în timp ce rezultatul este impresionant. Frumoasă și prăjită la exterior, această lava cake e super lichidă în interior, cu un strat delicios de praline. Pontul nostru este să serviți desertul alături de înghețată, crème fraîche, frișcă naturală bătută sau pur și simplu ca atare.

Mod de preparare și ingrediente pentru două porții de lava cake delicioase

Preîncălziți cuptorul la 210°C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină două forme de budincă de mărimea brioșelor. Dați-le deoparte.

Topiți 75 g de ciocolată neagră (~55-60% cacao) cu 60 g de unt. Fie la bain-marie, fie în câteva minute în cuptorul cu microunde, verificând și amestecând la fiecare 30 de secunde.

Într-un castron separat, amestecați 2 ouă și 30g de zahăr (ideal e să folosiți zahăr brun deschis moale, dar rețeta se face la fel de bine și cu zahăr tos). Adăugați amestecul de ciocolată topită în cel de ouă și bateți până când se combină. Adăugați 20g de făină simplă în amestec și bateți. Împărțiți amestecul în mod egal între cele două forme și coaceți timp de 10 minute.

Când sunt gata scoateți-le și lăsați-le să se răcească aproximativ 5 – 10 minute înainte de a le întoarce pe o farfurie. Puneți praline peste ele, crema, opțional, și serviți.

Sfaturi utile

* Adăugați un vârf de cuțit de sare de mare odată cu făina.

* Dacă nu vreți să vă angajați să cumpărați forme, puteți găsi unele de unică folosință.

* Ungeți bine formele cu unt și pudrați atent cu făină! Vrei ca prăjiturile să alunece afară din recipiente când vor fi gata.

* Vei observa că sunt gata atunci când în partea de sus a formei se dezvoltă o margine frumoasă și pufoasă de copt. Dar nu așteptați ca centrul să fie uscat!

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre