Vă propunem să descoperiți rețeta secretă a Lianei Sabău de muffins cu afine și scorțișoară, pe care a împărtășit-o și pe blogul ei culinar, Pe masa din bucătărie.
Afinele sunt o importantă sursă de antocianine, micronutrienți și fibre, cu un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, delicioasele afine pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acidul fenolic din compoziția afinelor are efect anti-inflamator la nivelul colonului și reglează metabolismul microbian. Studiile arată că afinele pot reduce inflamarea și înmulțirea bacteriilor la nivelului tubului digestiv.
Afinele sunt bogate în vitamine si minerale: 9,7 mg vitamina C; 6 µg acid folic; 54 IU vitamina A; 0,57 mg vitamina E; 19,3 µg vitamina K; 6 mg calciu; 0,28 mg fier; 6 mg magneziu; 12 mg fosfor; 77 mg potasiu; 1 mg sodiu; 0,16 mg zinc.
Liana Sabău, blogger culinar, vă propune o reţetă inedită de muffins cu afine şi scorţişoară. E timpul să ne jucăm cu ingredienteşe şi să descoperim gusturi noi. Reţeta o găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, cu toate detaliile aferente.
Ingrediente pentru muffins cu afine și scorțișoară (12 bucăți)
300g făină,
2 linguriţe de scorţişoară,
1 linguriţă praf de copt,
150g zahăr,
200g afine,
250ml lapte,
2 ouă,
4 linguri de ulei floarea-soarelui
Modul de preparare al rețetei de muffins cu afine și scorțișoară
Pentru început, încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Cerneţi şi amestecaţi făina, praful de copt şi scorţişoara într-un bol şi adăugaţi 125g zahăr praf şi afinele. Bateţi ouăle şi amestecaţi-le cu laptele călduţ. Turnaţi-le peste ingredientele uscate. Adăugaţi uleiul şi amestecaţi.
Puneţi aluatul în formele de hârtie pentru muffins, presăraţi deasuprea restul de zahăr – („eu am folosit zahăr mov, cumpărat de la Lidl, dar puteţi folosi şi zahăr brun”, mărturisește bloggerița) – şi coaceţi pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 15 – 20 de minute. Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le la răcit. Dacă mai rămân, păstraţi-le la frigider câteva zile, rezistă foarte bine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook