Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de ștrudel cu varză

Rețetă de ștrudel cu varză
Ne place varza călită, dar parcă nu mai e la fel de gustoasă reîncălzită. Dar pentru că suntem inventivi, putem pregăti o delicioasă rețetă de ștrudel cu varză și pe cei dragi îi vom cuceri.

În sezonul rece, varza murată are cel mai bun gust. Și parcă ar fi păcat să nu profitați de ea în această perioadă. De aceea vă propunem o rețetă interesantă, sățioasă și, mai ales, delicioasă: ștrudel cu varză călită.

Ingrediente

300 gr făină albă, 1 linguriță praf de copt, 125 ml lapte , 1 ou , 30 ml ulei, 1/2 linguriță sare (aluat), 350 gr varză călită, simplă sau cu costiță (umplutura), 1 ou pentru uns, chimen pentru decor

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluat de ștrudel cernem făina într-un vas, împreună cu praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo oul, uleiul și un praf de sare. Apoi se amestecă totul până va rezulta un aluat compact care se lasă la odihnit 30 de minute.

Pentru a pregăti varza călită, aceasta se toacă fideluță și se freacă cu puțin piper, dacă e varză murată. Dacă optați pentru varză crudă, o frecați și cu puțină sare. Se călește o ceapă tocată mărunt în ulei, se adaugă și 2 căței de usturoi tocați rondele, apoi varza și se lasă să se călească la foc mediu până când varza începe să se pătrundă.  După vreo 15 minute e gata. Se adaugă mărarul tocat și se stinge focul.

După se s-a odihnit aluatul, la rece, îl întindem pe masa dată cu făină, într-o foaie mai subțire. Peste aluat întindem varza călită și rulăm strâns. Ideal ar fi să avem și ceva bucățele de carne prin varză, dar merge la fel de bine și simplă. Așezăm ștrudelul cu varză într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl ungem cu ou și presărăm chimen. Coacem deliciosul ștrudel cu varză pentru 25 – 30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Îl lăsăm să se răcească înainte de a-l felia și servi.

Sursa: Chefi la cuțite

Splina: cauze ale durerilor și remedii naturale pentru acestea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre