Dacă faceți parte din categoria celor care nu pot trăi fără pizza, trebuie neapărat să încercați această rețetă. Ceva mai bun nu ați gustat până acum.
Ce spuneți de o pizza cu totul și cu totul specială, care să vă ducă cu gândul la vacanță și relaxare? O pizza reinterpretată, coaptă într-un vas mare de lut sau în unele mai mititele, în funcție de câți invitați aveți la masă, este tot ce aveți nevoie să vă simțiți cu adevărat extraordinar.
Ingrediente necesare
Ingredientele sunt în cantități mai mari decât pentru 2-4 porții, dar aluatul și restul pot fi păstrate în frigider pentru a doua zi. Va ieși un preparat nemaipomenit.
30 felii de cașcaval sau mozzarella, de 2 mm grosime,
1 kg ciuperci champignon,
500 g carne tocată amestec( vită + porc),
200 g sos de roșii.
Vă mai sunt necesare
10 g sare de himalaya roz cu verdețuri provance,
10 g piper,
1 cățel de usturoi,
1 ceapă,
10 g boia de ardei dulce,
1 kg făină albă,
50 g drojdie,
200 ml ulei de măsline.
1 ardei roșu,
30 g unt,
50 ml sos de soia,
1 linguriță cu zahăr,
oregano și rozmarin.
Mod de preparare
Veți începe cu a pregăti aluatul de pizza, folosind făină, puțin ulei, drojdie, sare, zahăr și apă. Cerneți făina într-un vas pentru a scăpa de eventualele impurități. Amestecați drojdia cu apă caldă și puțin zahăr și lăsați pentru zece minute, apoi răsturnați în vasul cu făină.
Adăugați ulei și începeți să frământați aluatul. La final, lăsați să crească timp de o jumătate de oră. În acest timp, pregătiți sosul pentru pizza.
Puneți la călit ceapa și usturoiul, care vor fi tocate mărunt, adăugați apoi boia de ardei și amestecați foarte bine. După câteva minute, puneți și carnea tocată.
Lăsați să se gătească, apoi adăugați sosul de roșii și condimentați cu sare, oregano și piper. În alt vas, puneți la sotat ciupercile cu unt.
Ungeți vasele de lut cu unt și așezați la bază felii de mozzarella, apoi puneți ciupercile, carnea tocată, din nou mozzarella și deasupra foaia de aluat. Introduceți în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook