Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de vinete bătute, așa ceva nu ați mai pomenit

Rețetă de vinete bătute, așa ceva nu ați mai pomenit
E sezonul vinetelor și parcă nu ne mai săturăm să le gătim. Facem mai ales salată, dar parcă e timpul să descoperim și rețete noi. Cum ar fi aceste vinete bătute. Sunt bătute de-a dreptul, cu sucitorul.

Cele mai noi studii arată ca un consum regulat de vinete ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge din organism, cu condiția ca vinetele să fie proaspete. Vinetele sunt bogate în vitaminele din complexul B, precum niacina, tiamina și acidul patoteic, dar și minerale, cum sunt potasiul, fierul sau magneziul.

Fiind bogate în potasiu, vinetele ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil. Totodată, aceste legume conțin flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun.

Fiind bogate în antioxidanți, vinetele luptă împotriva radicalilor liberi și protejează celulele prin încetinirea procesului de îmbătrânire. Foarte importanți sunt fitonutrienții din vinete, extrem de benefici sistemului cognitiv și sănătății mintale. Aceștia protejează creierul de toxine și stimulează circulația la nivelul acestui organ, contribuind la îmbunătățirea memoriei și a capacității analitice.

Bogate în fibre solubile care mențin echilibrul la nivel digestiv, vinetele au puține calorii și un conținut bogat de apă, drept pentru care oferă sațietate și prelungesc această senzație. În plus, fierul din compoziția vinetelor ajută la prevenirea și tratarea anemiei.  Totodată, vinetele conțin antocian, un compus solubil care ajută la îmbunătățirea sistemului nervos central.

Cu atâtea beneficii, din care am enumerat numai o parte, vă invităm să descoperiți această rețetă de vinete bătute și umplute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ПРАВИЛЬНОЕ ПИТАНИЕ 💛 (@pp__vkusno)

Ingrediente pentru vinete bătute

roșii

mozzarella

brânză

ierburi aromatice

usturoi

condimente

ulei de măsline

sare și piper, după gust

Mod de preparare

După cum ați remarcat, pentru această rețetă nu aveți nevoie de cântar. Trebuie doar să aproximați necesarul de ingrediente și să gustați de sare. Spălați vinetele bine, apoi ștergeți-le și începeți să le bateți cu un sucitor de lemn, pe toate părțile. Ideea „violenței” e să spargeți fibrele și să le faceți maleabile. Separat, într-un bol, amestecați toate celelalte ingrediente. Secționați fiecare vânătă și umpleți-o cu amestec. Apoi dați toate vinetele la cuptor. Se coc timp de 30 – 40 de minute la 200 – 220 de grade  Celsius.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre