Ingrediente pentru Coq au vin
2 felii de bacon tăiat gros, tăiat în cubulețe fine
2 pulpe de pui, fără piele (pielea se păstrează pentru garnitură)
1 lingură de unt
2 fileuri de hamsii
1 ceapă galbenă mică, tăiată în felii
2 morcovi, tăiați felii
3 felii mici de ghimbir
1 căpățână de usturoi
1 linguriță de amidon de porumb
1 lingură mare de sos miso alb
1/3 sticlă de vin alb sec
1 cană de bulion de pui
2 ciuperci shiitake deshidratate
Garnitura de condimente: 1 tulpină de ceapă
2 tulpini mici de lemongrass
1 frunză de dafin
Un buchet mic de coriandru
Sos: 1 cană de bulion de pui
2 linguri de unt
piper alb
Garnitură pentru servire: Piele de pui prăjită
Ciuperci prăjite
Șalotă glazurată și morcovi mici
Scallions
Bacon crocant
View this post on Instagram
Mod de preparare
Într-un cuptor olandez (vas cu pereți groși) rece adăugați baconul, ridicați focul la mediu și scoateți încet grăsimea. Lăsați baconul să se gătească în propria grăsime, după ce este crocant, scoateți-l și puneți-l deoparte pentru a-l folosi ca garnitură. Ridicați focul la mediu-mare și rumeniți puiul pe ambele părți în grăsimea topită. Dați deoparte.
Îndepărtați excesul de grăsime, reduceți focul la mediu și rumeniți morcovii, ceapa, usturoiul și ghimbirul cu câteva anșoa și puțin unt. Odată ce legumele sunt moi, adăugați miso și amidonul de porumb. Se amestecă. Ridicați focul la mediu-mare și adăugați vin. Apoi adăugați din nou puiul. Adăugați ciupercile deshidratate și buchetul de condimente. Completați cu bulion de pui. Puiul nu trebuie să fie complet scufundat, ci doar abia acoperit de lichid.
Acoperiți și țineți la foc mic timp de 45 de minute. Ciupercile le prăjiți cu sare și unt. Eșalota și morcovul se prăjesc într-o tigaie, apoi se adaugă vin și unt până când au fost acoperite. Se presară sare are și un pic de zahăr până când lichidul s-a redus la un sirop și legumele au devenit fragede.
Verificați puiul. Odată ce puiul ajunge la temperatura potrivită, îl puteți servi ca atare sau puteți separa puiul și strecura sosul pentru a-l reduce puțin într-o tigaie și a-l termina cu unt. Pentru plating se așază puiul în centrul farfuriei, se presară bacon crocant și se toarnă sosul cu o parte din legumele și ceapa verde.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook