Rețetă italiană. Spaghetti cacio e pepe
Cristiana Oprea, prima româncă pilot care a participat la Campionatul European de raliuri, a venit în a patra ediție a sezonului 8 „Chefi la cuțite” pentru că i s-a părut o provocare cu totul nouă. Ea a pregătit una dintre cele mai vechi și apreciate rețete de paste: Spaghetti cacio e pepe, cu care i-a cucerit pe cei trei chefi.
Este o rețetă simplă și, mai ales, deosebit de aromată. Ingredientele sunt puține, dar pregnante, fiecare în parte, astfel că nu puteți da greș cu acest fel.
320 gr spaghetti Barilla no.5 (1 pachet), piper negru, boabe piper negru măcinat proaspăt, 250 gr brânză Pecorino Romano, 50 gr sare de bucătărie, 100 ml ulei de măsline, 50 gr unt, apă pentru fiert pastele
Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, pentru 9 minute. Într-o tigaie, se călește pentru 1-2 minute piperul boabe, apoi se pisează într-un mojar cu pistil. Se rade brânza pecorino, pe răzătoarea mare.
Se topește untul în tigaie și se adaugă pastele scurse, adăugând și un polonic din apa în care au fiert, pentru a începe să se formeze sosul cu amidonul din paste. Se amestecă brânza rasă cu un polonic de apă de la paste pentru a forma o compoziție care se toarnă imediat în tigaie, peste paste, împreună cu piperul din mojar.
Se amestecă totul până se obține textura dorită. Se servesc imediat în farfurii de paste, cu extra piper pe deasupra.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook