Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă la modă. Uitați de cartofii simpli, anul acesta se mănâncă mai ales cartofi fondanți

Rețetă la modă. Uitați de cartofii simpli, anul acesta se mănâncă mai ales cartofi fondanți
Dacă sunteți în căutarea unui fel de mâncare de cartofi care să fie și impresionabilă, atunci mergeți pe rețeta aceasta. Cartofii fondanți sunt un fel de mâncare tradițional franțuzească în care cartofii se prăjesc la tigaie, apoi se înăbușă în unt, usturoi, ierburi și bulion pentru a crea un cartof crocant, pufos și savuros.

Cartofii fondanți, cunoscuți și sub numele de „pommes fondant” sau „cartofi care se topesc”, își au originea în bucătăria franceză. În mod tradițional, erau serviți ca și garnitură de lux la mâncăruri bogate din carne. Astăzi, cartofii fondanți au câștigat popularitate în întreaga lume pentru textura lor unică și aroma irezistibilă, dezvăluie Kellyscleankitchen.com. Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de cartofi care au o textură cremoasă atunci când sunt gătiți.

Ingrediente pentru cartofi fondanți

– 4 cartofi roz, curățați de coajă și tăiați în rondele de 2,5 cm

– 10 căței de usturoi, zdrobiți

– sare și piper

– ulei de avocado sau alt ulei natural ( măsline etc.)

– 4 linguri de unt

– 2 crenguțe de rozmarin

– 4 crenguțe de cimbru

– 1/2 cană de supă de pui

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Scott (@kellyscleankitchen)

Mod de preparare

Tăiați cartofii decojiți în formele dorite. Înmuiați-i în apă timp de 20 de minute. Acest lucru scoate o parte din amidon și le va permite să se rumenească perfect. Se usucă bine cu hârtie și se asezonează cu sare și piper. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați grătarul cuptorului în mijloc.

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați cartofii și rumeniți-i timp de 7 minute, apoi reduceți focul. Întoarceți și adăugați usturoiul, untul, cimbrul și rozmarinul. Gătiți până când untul face spumă și începe să se rumenească, 2 – 3 minute, tot cu focul redus. Adăugați stocul de pui astfel încât cartofii să fie pe jumătate scufundați. Se aduce la temperatura de fierbere.

Transferați apoi în cuptor și coaceți până când cartofii sunt fragezi cu furculița și ușor rumeniți pe toate părțile, 15 – 20 de minute. Se ornează cu mai mult cimbru și se stropesc cu sos pentru servire. Puteți servi cartofii fondanți cu pui la cuptor sau la tigaie, friptură, legume proaspete precum broccoli, broccoli, morcovi.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre