Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta  lui Carmen Brumă pentru pâine care nu îngrașă. Ideală pentru Postul Paștelui

Rețeta  lui Carmen Brumă pentru pâine care nu îngrașă. Ideală pentru Postul Paștelui
Carmen Brumă, una din cele mai invidiate vedete din România pentru felul în care arată, deși mai are puțin până la 50 de ani, este o sursă inepuizabilă de ponturi și strategii pentru o viață mai bună. Deși are o afacere din a le face pe femei ( mai ales) să intre sau să se mențină în formă, vedeta nu se zgârcește în a le arăta fanilor, la liber, cum trăiește.

Partenera lui Mircea Badea a împărtășit cu fanii rețeta pentru pâine care nu îngrașă. Este ideală pentru Postul Paștelui, deoarece aduce corpului proteine și alți nutrienți de care acesta e privat odată cu renunțarea la carne, ouă și lactate.

Carmen Brumă dezvăluie rețeta secretă de pâine care nu îngrașă (Sursa: Instagram)

Se știe că, în general, pâinea îngrașă. Iar nu puțini sunt aceia care, puși în fața unei diete restrictive, se plângă că nu mai pot mânca pâine. Pentru toi aceștia, Carmen Brumă are soluția. Chiflele ei, ideale pentru Postul Paștelui, nu îngrașă, sunt pline de proteine, arată senzațional și, mai ales, sunt foarte simplu de preparat.

Rețeta de chifle proteice din linte a lui Carmen Brumă

Ingrediente: 200 g linte roșie, hidratată, 2 linguri de tărâțe din semințe diverse, 2 linguri drojdie inactivă, jumătate de linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de apă, sare, busuioc, fulgi de ceapă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Mod de preparare:  Pentru a prepara pâinea care nu îngrașă, toate ingredientele se amestecă într-un blender și se mai adaugă puțină apă. Ideea e ca în final să se obțină o pastă suficient de tare încât să puteți forma din ea niște bile. Acestea se pun pe o hârtie de copt într-o tavă, se presară deasupra cu semințe de dovleac și de floarea soarelui, și se coc 20  de minute la 180 de grade Celsius. Rezultatul e spectaculos. Și sănătos, după cum menționează Carmen Brumă.

Ce este drojdia inactivă

Având în vedere conținutul său nutrițional bogat, drojdia inactivă poate crește energia unei persoane, poate susține sistemul imunitar și poate oferi și beneficii suplimentare pentru sănătate. Numită și drojdie nutritivă, aceasta este un produs alimentar folosit în special de persoanele vegane, ca și condiment cu aromă de brânză, dar nu numai. Drojdia inactivă este bogată în proteine, vitamine, minerale și antioxidanți.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre