Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru Castella, cea mai pufoasă prăjitură din lume

Rețetă pentru Castella, cea mai pufoasă prăjitură din lume
Castella este probabil cea mai pufoasă prăjitură c se poate prepara, e ca o excursie pe un norișor. Și se prepară foarte simplu.

Castella este un fel de wagashi (un desert tradițional japonez care se servește de obicei cu ceai verde) apărând inițial în Japonia. Aluatul se toarnă în forme pătrate sau dreptunghiulare mari, se coace în cuptor și apoi se taie în forme dreptunghiulare lungi. Deoarece rețeta necesită un tip de sirop de zahăr, Castella are o textură umedă.

Ingrediente pentru Castella

70g de unt nesărat

80ml lapte

5 ouă

1 linguriță de extract de vanilie

80g zahăr

70g făină pentru prăjituri

Mod de preparare

Pentru aceste cantități veți avea nevoie de o formă  de 16 cm diametru ca să coaceți Castella. Începeți prin a topi untul. Adăugați apoi laptele și luați cratița de pe foc. Adăugați făina, cernând și amestecând pe parcurs. Ar trebui să aveți această textură fără cocoloașe. Separați albușurile și gălbenușurile de ou. Lăsați albușurile deoparte, iar gălbenușurile turnați-le în amestec. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.Trebuie să obțineți o textură cremoasă.

După ce ați terminat, lăsați deoparte în timp ce pregătiți bezeaua. Începeți să bateți albușurile la viteză medie. Odată ce amestecul este spumos, adăugați jumătate din zahăr și continuați să bateți la viteză medie. Albușurile vor începe apoi să devină puțin mai strălucitoare. Acum puteți adăuga restul de zahăr. Bateți din nou la viteză medie. Opriți-vă odată ce bezeaua are aspect, sidefiu strălucitor, cu vârfuri ferme, dar moi. Adăugați 1/3 din bezea la amestecul anterior. Amestecați ușor. Apoi adăugați întregul amestec în bezea.

Amestecați ușor pentru a nu încorpora aer. În final, turnați amestecul într-o formă cu diametrul de 16 cm. Un mic sfat: puneți forma într-o baie de apă înainte de coacere, prăjitura va fi mai moale. Coaceți Castella la 150°C timp de aproximativ 60-70 de minute (depinde de cuptorul dvs.). Tortul trebuie să fie auriu deasupra când este copt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sabsweets (@sabsweets_)

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre