Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru prăjitura plină de fructe. Cine a gustat-o spune că vine direct din raiul bucătarilor

Rețetă pentru prăjitura plină de fructe. Cine a gustat-o spune că vine direct din raiul bucătarilor
Măcar o dată pe săptămână am vrea să savurăm un desert delicios și ne place să descoperim gusturi noi. O prăjitură plină de fructe este, în orice moment, o alegere interesantă și gustoasă.

Această prăjitură umedă plină de fructe este un adevărat vis al gurmanzilor. Ingredientele nu sunt complicate și lasă loc imaginației, pentru că puteți folosi fructe la alegere. În plus, prăjitura nu se prepară deloc complicat, rețeta este simplă.

Ingrediente pentru prăjitura umedă plină de fructe

– 1 cană de unt nesărat, la temperatura camerei

– 1 cană de zahăr

– 4 ouă mari

– 1 linguriță de extract de vanilie

– 2 căni de făină

– 1 linguriță de praf de copt

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1/2 linguriță de sare

– 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

– 1/4 linguriță de nucșoară măcinată

– 1 cană de fructe uscate mixte (stafide, coacăze, caise tocate etc.)

– 1/2 cană de nuci tocate (nuci pecan, caju, fistic – orice fel de nuci)

– 1/2 cană de suc de portocale

Mod de preparare

Pentru început, preîncălziți cuptorul la 165 de grade C (foc mic). Ungeți și tapetați cu făină o tavă de 23 x 13 cm. Pentru a prepara prăjitura umedă cu fructe, începeți prin a bate împreună untul și zahărul. Într-un bol mare, combinați untul și zahărul până devin ușoare și pufoase. Adăugați apoi ouăle și vanilia. Încorporați ouăle câte unul, apoi adăugați extractul de vanilie.

Separat, combinați ingredientele uscate. Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și nucșoara. Îmbinați apoi amestecurile, adăugând treptat ingredientele uscate în amestecul umed, amestecând ușor până la combinarea completă. Adăugați fructele și nucile în amestec, apoi sucul de portocale. Turnați-l peste amestec și amestecați ușor până când totul este bine încorporat.

Turnați compoziția într-o tavă de chec, neteziți partea de sus și coaceți timp de 70 – 80 de minute. După ce s-a copt și prăjitura trece testul scobitorii, lăsați să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferați-o pe un grătar pentru a se răci complet înainte de a fi feliată și servită.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre