Rețeta „Prăjitura Ochi de păun”, desertul cu gust divin

Un desert sofisticat, dar foarte simplu de făcut, prăjitura Ochi de păun e tot ce aveți nevoie pentru o seară petrecută alături de prieteni. Iată rețeta unui dulce vedetă, care încântă simțurile.
Pentru aluat veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 150 g untură la temperatura camerei, 3 gălbenușuri, 150 ml lapte călduț, 50 g zahăr, 3,5 g drojdie uscată.
Pentru bezea vă sunt necesare 3 albușuri, 200 g nucă măcinată, 150 g zahăr pudră.
Pentru umplutură aveți nevoie de 200 g gem de căpșuni, 200 g vișine fără sâmburi proaspete sau congelate, 1 lingură cu amidon. Pentru uns: 2 gălbenușuri, 2 linguri cu lapte.
Începeți rețeta prin a pregăti aluatul. Într-un bol mare, se amestecă făina cu drojdia uscată. Se dizolvă zahărul în laptele călduț și se toarnă peste făină, împreună cu untura și cele 3 gălbenușuri. Se frământă bine până se obține un aluat compact, care nu se lipește de mâini.
Se lasă aluatul să dospească 30 de minute, acoperit cu un prosop, într-un loc cald. După ce își mărește volumul, se răstoarnă pe o suprafață unsă cu puțin ulei și se împarte în 3 bucăți egale.
Se ia o bucată de aluat și se întinde cu sucitorul într-un dreptunghi subțire. Se întinde un strat uniform de gem pe toată suprafața. Se scurg bine vișinele și se amestecă cu amidonul, ca să absoarbă sucul și să nu curgă la copt.
Se așează vișinele pe lungimea aluatului, pe ambele margini, fără spații între ele. Rulați strâns marginile aluatului peste vișine, astfel încât să le acopere complet și lăsați un spațiu liber la mijloc, pentru că în acest loc vor veni „ochii” prăjiturii.
Se bat albușurile cu un mixer până devin spumă tare. Se adaugă treptat zahărul pudră. Se mizează până se obține o bezea lucioasă și fermă. Se încorporează nuca măcinată cu o spatulă, amestecând ușor de jos în sus. Se pune bezeaua în spațiul dintre suluri și se nivelează cu spatula.
Amestecați cele 2 gălbenușuri cu 2 linguri cu lapte și ungeți suprafața prăjiturii cu un pensulă, pentru o crustă aurie și apetisantă. Introduceți în cuptorul preîncălzit la 180°C și lăsați până când aluatul e rumen, iar bezeaua capătă o nuanță aurie și crocantă. Se lasă prăjitura la răcit și se taie în felii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook