Deserturi fresh, simple și delicioase, perfecte pentru zilele de post. Ingredientul principal din rețete: grapefruit

Grapefruitul este un ingredient excelent pentru rețete, datorită conținutului său bogat în vitamina C, antioxidanți și proprietăților revigorante. Iată două rețete care se pot consuma și în Postul Paștelui, pe placul tuturor.
Această băutură dă energie și stimulează metabolismul, fiind ideală pentru diminețile de post. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 grapefruit mare (roz sau roșu, pentru un gust mai dulce), 1 banană coaptă, 1 linguriță cu ghimbir proaspăt ras (sau ½ linguriță ghimbir pudră), 200 ml apă de cocos sau apă plată.
Vă mai sunt necesare 1 lingură cu semințe de chia, miere sau sirop de agave (după gust, opțional).
Se curăță grapefruitul de coajă și se îndepărtează pe cât posibil membranele albe, pentru a reduce gustul amărui, apoi se taie în bucăți. Se pun grapefruitul, banana, ghimbirul ras și apa de cocos într-un blender.
Se mixează totul până se obține o consistență fină și cremoasă. Se adaugă semințele de chia și se amestecă ușor cu o lingură. Se lasă băutura să stea cinci minute, pentru ca semințele să se hidrateze. Puneți miere sau sirop de agave, după preferință. Serviți rece, cu câteva cuburi de gheață, pentru un efect și mai revigorant.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara această salată cu un gust deosebit sunt: 1 grapefruit mare, 1 avocado bine copt, 1 ardei iute mic (sau fulgi de chili, după gust), 1 mână de rucola sau frunze de salată verde. Mai aveți nevoie de 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin, 1 linguriță cu semințe de susan (prăjite, opțional), sare, piper.
Se curăță grapefruitul și se taie în felii sau bucăți, îndepărtând membranele dacă doriți o textură mai fină. Se taie avocado în cuburi sau felii subțiri. Se toacă ardeiul iute mărunt, îndepărtând semințele. Într-un bol, se amestecă rucola (sau salata), grapefruitul, avocado și ardeiul iute. Se stropește cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper și semințe de susan prăjite pentru un plus de aromă. Amestecați și serviți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook