Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă rară! Pasca cu fructe exotice, vedeta de pe masa de Paște

Rețetă rară! Pasca cu fructe exotice, vedeta de pe masa de Paște
Dacă până acum toată lumea aștepta cu sufletul la gură pasca tradițională de Paște, e momentul unei schimbări. Ce spuneți ca anul acesta să încercați delicioasă pască cu fructe exotice. Rețeta se prepară rapid.

Pasca este desertul care face parte întotdeauna din meniul festiv de Paște. Gospodinele pot opta anul acesta pentru o rețetă de pască cu fructe exotice, care vor da un aer deosebit sărbătorii.

Ingrediente necesare

Potrivit acasa.ro, pentru a pregăti această minunăție dulce, aveți nevoie de următoarele ingrediente. Pentru aluat: 500 g faină, 4 ouă, 200 ml lapte, 100 g unt, o linguriță cu drojdie uscată, 100 g zahar; esente de rom, vanilie.

Pentru umplutură aveți nevoie de 2 portocale, 1 mango, 1 jumătate de ananas, 10 linguri cu zahăr, 5 albușuri. În funcție de preferințe, puteți folosi alte fructe exotice sau, chiar fructe din compot.

Mod de preparare

Pască cu fructe exotice. Sursă foto: acasa..ro

Frământați bine aluatul, așa cum procedați în cazul cozonacului, strângeți bine coca sub forma unei mingi și acoperiți totul cu un prosop de pânză. Lăsați să crească pentru aproximativ două ore. Când timpul a trecut, se împarte aluatul în mai multe bucăți. Prima bucată care va fi mai mare și groasă de doi centimetri va fi folosiți drept bază pentru pască.

O altă bucată va fi formată din două șuvițe de aluat împletite, care vor fi așezate pe marginea cratiței de forma unei coronițe. Ultima bucată de aluat va fi folosită pentru a forma patru șuvițe de grosimea unui pix. Acestea se vor prinde la un capăt, apoi se vor încrucișa până la celălalt capăt. Ungeți cratița cu unt.

Cum se prepară umplutura

Albușurile se vor bate spumă cât mai tare, se pune zahărul, apoi se mai bate totul încă vreo patru-cinci minute. Ulterior se vor adăuga și fructele și se amestecă bine. La final, umplutura se va pune peste aluat. Pasca frumos  decorată va fi introdusă în cuptor pentru 50-60 de minute. E important ca în timpul coacerii să rotiți cratița pentru ca pasca să nu se rumenească mai mult într-o parte și mai puțin în cealaltă. După ce o veți scoate din cuptor, trebuie lăsată să se răcească. Pentru un gust senzațional, o puteți servi cu frișcă pe deasupra.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre