Simona Ionescu / Redactor Șef

Biscuiți de post, fără zahăr, care te ajută să slăbești. O rețetă originală

Biscuiți de post, fără zahăr, care te ajută să slăbești. O rețetă originală
În perioada postului gurmanzii suferă deseori pentru că nu mai au „liber” la prăjituri și dulciuri. Pe de altă parte, cei care țin la siluetă își pun în permanență întrebarea cum ar putea găsit dulciuri sănătoase și cu un mic aport caloric. Nu în ultimul rând îi includem în ecuație pe diabetici, care au restricții la dulciuri și zaharuri. Acești biscuiți îi vor satisface pe toți.

Noii biscuiți de post, ideali pentru diabetici, căsi sunt fără zahăr, pot fi un  bun aliat în cazul în care sunteți la cură de slăbire. Din cantitățile prezentate rezultă o tavă de biscuiți, mai exact 14 la număr, care, fiecare, nu conține mai mult de 55 de calorii. În plus, biscuiții sunt realizați exclusiv din ingrediente sănătoase, în speță fructe și cereale, fără adaosuri de chimicale, zahăr sau ouă. Opțional, sportivii care nu au restricții, pot completa rețeta cu o cupă de proteină. De asemenea, vă puteți „juca” cu condimentele, și să adăugați puțină scorțișoară. Aceasta nu va afecta aportul caloric.

Cum se prepară biscuiții de post, fără zahăr, care te ajută să slăbești

Ingrediente: o banană medie (140g), o lingură cu unt de migdale sau de arahide (40g), 60g fulgi de ovăz,  20 g migdale, 100 g măr

Mod de preparare: Într-un bol cu pereți înalți puneți toate ingredientele care vor constitui baza biscuiților, adică banana decojită, untul de migdale sau de arahide, fulgii de ovăz, condimentele, dacă ați optat pentru unele. Blendați totul până ce obțineți o pastă. Pregătiți o tavă acoperită cu hârtie de copt și porniți cuptorul.

Din aceste ingrediente rezultă 14 biscuiți a câte 55 de calorii fiecare

Tăiați migdalele mărunt sau optați pentru fulgi de migdale cumpărați ca atare de la magazin. Mărul, cu cotorul scos, trebuie tăiat în cubulețe cu grosimea de maxim 0,5 cm. Combinați migdalele și mărul tăiat în aluatul de biscuiți preparat mai devreme. Distribuiți amestecul în 14 porții egale, pe hârtia de copt și coaceți aproximativ 30  de minute, la foc mediu, eventual cu ventilația pornită, dacă cuptorul are această facilitate.

Biscuiții astfel obținuți se păstrează foarte bine câteva zile și sunt delicioși. Au exact suficientă dulceață, de la fructe, pentru a  constitui o gustare sănătoasă, deși sunt, practic, fără zahăr. Pont: dacă sunteți la dietă, încercați să îi aplatizați cât mai mult. Biscuiții vor părea mai „mari”, ceea ce vă va satisface mental.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre