Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Sos de pui și smântână

Rețetă. Sos de pui și smântână
La aspect pare a fi o ciorbă. La gust pare a fi un sos. Cu mămăligă se combină perfect. Iată rețeta pentru Sos de pui și smântână.

Acest fel de mîncare se prepară ca o ciorbă doar că la sfîrșit se adaugă sosul gros de smântână iar rezultatul este cu adevărat delicios. Este foarte fin și delicat, și, totodată, ține de bucătăria aceea pe care fiecare am descoperit-o în casele bunicilor.

Ideal e să folosiți pentru prepararea acestui fel un pui mai mic, dar merge și carne de găină sau chiar carne de iepure. Sosul îl putem servi cu mămăligă, cereale, cartofi sau îl putem servi de sine stătător. Se poate mânca folosind lingura, ca pe o ciorbă. Iată îngredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

Un pui sau jumătate de găină, 2,5 – 3 litri de apă, un morcov mijlociu, 1 ceapă medie, sare după gust, 1 frunză de dafin. Mai e nevoie de 200 g smântână, 200 ml apă, 4 linguri de făină.


O băutură verde face minuni împotriva grăsimii

Învățăturile lui Petre Roman pentru fiica sa Oana care s-a filmat în cada cu spumă


Preparare:

Carnea se spală și se lasă în apă rece timp de 1 oră. Punem apa la fiert. Când începe apa să fiarbă, adăugăm carnea. Lăsăm să fiarbă la foc mic. Între timp avem grijă să înlăturăm toată spuma ce s-a acumulat pe suprafață. După ce am scos toată spuma, adugăm ceapa deja decojită și morcovul tăiate, ambele rondele. Punem sarea și frunza de dafin. Lăsăm totul să fiarbă încet până ce carnea e gata.

Între timp pregătim sosul. Pentru sos vom avea nevoie de 200 grame de smântână și 200 ml de apă rece, plus  4 linguri de făină. Amestecăm cu un tel toate îngredientele. Când carnea a fiert, turnăm sosul din smântână în oală, iar cu cealaltă mână, cu un tel, amestecăm rapid să nu apară cocolașe. Lăsăm să fiarbă sosul aproximativ 10 minute, după care stingem focul.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre