Simona Ionescu / Redactor Șef

Știți deliciosul tort cu morcovi de la Starbucks? Avem rețeta

Știți deliciosul tort cu morcovi de la Starbucks? Avem rețeta
Cu siguranță ați savurat cel puțin o felie din deliciosul tort cu morcovi de la Starbucks. Și v-ați dorit să nu se mai termine. Acum îl puteți prepara singuri, acasă. Vă prezentăm rețeta.

Rețeta deliciosului tort cu morcovi ca la Starbucks este complexă numai în ceea ce privește numărul ingredientelor. În rest, se prepară relativ ușor. În orice caz, merită tot efortul, rezultatul este senzațional. Acest tort cu morcovi este tot ce v-ați putea dori ca desert pe masa de sărbătoare.

Originea tortului de morcovi este un subiect controversat, cu cea mai veche rețetă cunoscută apărând în 1892, într-o carte din Elveția. Potrivit patrimoniului culinar elvețian, acesta este considerat unul dintre cele mai populare torturi, în special la petrecerile de ziua copiilor.

Povestea morcovilor în prăjituri începe în Evul Mediu

Morcovii au fost folosiți în prăjituri încă din perioada medievală. În acele vremuri, îndulcitorii erau rari și scumpi, iar morcovii, având în compoziție mai mult zahăr decât orice altă legumă în afară de sfecla de zahăr, au devenit o alternativă mult mai accesibilă și practică pentru a crea deserturi dulci.

Popularitatea desertului a fost probabil reînviată în Marea Britanie datorită raționalizării alimentare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O altă poveste sugerează că în urma celui de-al Doilea Război Mondial, pe piața americană exista o cantitate mare de conserve de morcovi. Un om de afaceri numit George C. Page a angajat bucătari pricepuți pentru a găsi o modalitate de a utiliza aceste conserve, astfel promovând tortul de morcovi.

Ulterior, a ajuns în restaurantele și cafenelele din Statele Unite la începutul anilor 1960. Datorită aprecierii generale, a devenit rapid un desert standard.

În 2005, canalul american de televiziune Food Network a clasat tortul de morcovi cu glazură de cremă de brânză printre primele cinci cele mai populare rețete din anii 1970, iar în Marea Britanie a fost votat desertul preferat într-un sondaj realizat de Radio Times în 2011.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniela Macsim (@danielamacsim)

Ingrediente pentru tort de morcovi bun ca la Strarbucks

Pentru blat: 3 ouă, 250 g făină, 200 g morcov ras, 100 g zahăr, 80 g nuci (măcinate sau marinate), 150 ml ulei de floarea soarelui, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, 1⁄2 linguriță nucșoară rasă, un praf de sare

Pentru crema de brânză: 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 200 g crema de brânză, 50 g mascarpone , 200 ml frișcă, 1 linguriță esență de vanilie (Pont: puteți înlocui toate acestea cu cremă de brânză Philadelphia)

Mod de preparare

Separați ouăle și bateți albușurile, adăugați zahărul, apoi și gălbenușurile pe rând, și mixați în continuare, după care turnați uleiul, câte puțin, ca la maioneză. În final, adăugați făina amestecată cu praful de copt și omogenizați. După aceea se adaugă morcovul ras și stors, nucile și condimentele. Compoziția se coace în tava tapetată cu hârtie alimentară.

Între timp, preparați crema. Frișca se bate separate și se încorporează în amestecul celorlalte ingrediente. După ce s-a copt, se lasă blatul la răcit, apoi se taie în jumătate. Distribuiți două treimi din cremă între cele două jumătăți, folosind restul pentru a decora tortul de morcovi deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre