Inimioare? Lumânări? Dragostea care plutește în jur? Ce spuneți și de două rețete care să se încadreze foarte bine în peisaj? Merită să le încercați!
Paste cu gorgonzola și zmeură
Această rețetă mai puțin cunoscută vă va încânta simțurile și va face ca ziua de Dragobete să nu fie uitată niciodată.
Pentru a pregăti niște paste cu gorgonzola și zmeură perfecte, aveți nevoie de 200 g spaghete, 120 g gorgonzola, 100 g zmeură, 100 ml smântână dulce, 30 g fulgi de migdale, 80 ml apă, 7-8 frunze de busuioc, 1/2 linguriță cu nucșoară, sare, piper.
Mod de preparare
Spălați cu grijă zmeura și lăsați la scurs. Prăjiți fulgii de migdale într-o tigaie fără să adăugați grăsime, dar fiți foarte atenți să nu se ardă. Puneți și pastele la fiert, urmând indicațiile de pe ambalaj. La foc mic puneți și apa, smântâna dulce și gorgonzola și amestecați foarte bine până ce brânza se va topi.
Luați de pe foc și adăugați nucșoara, sarea și piperul. Scurgeți bine spaghetele și amestecați cu sosul de gorgonzola. Adăugați și fulgii de migdale și zmeura. Amestecați ușor pentru că altfel se vor zdrobi. Presărați apoi frunze de busuioc, spălate în prealabil și mărunțite și puțin piper măcinat atunci. Pentru un gust fantastic, serviți alături de un pahar cu vin roze și un bol de zmeură.
Pizza inimioare
Vă e pofta de o pizza, dar vreți ceva cu totul și cu totul deosebit de Drabogete? Încercați pizza inimioare. Pentru aluat aveți nevoie de 250 ml apă, 3 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu zahăr, 1 linguriță cu sare, 7 grame de drojdie uscată. Pentru sos aveți nevoie de 1 conservă de roșii cuburi decojite, 1 linguriță cu zahăr, 1 linguriță cu oțet, piper măcinat, oregano. Pentru umplutură vă mai sunt necesare 150 g ciuperci, 250 g salam, 250 g cașcaval.
Mod de preparare
Preparați înainte de toate aluatul și lăsați la dospit până își dublează volumul. Pentru sos, puneți roșiile într-o cratiță și adăugați zahărul, oțetul, zahărul și oregano. Se va fierbe până se va îngroșa, apoi se va lăsa la răcit. Presărați făină pe masă, puneți aluatul și frământați până nu se mai lipsește de mâini.
Întindeți o foaie dreptunghiulară și ungeți cu sos de roșii. Radeți jumătate din cașcaval peste sosul de roșii, apoi puneți salamul tăiat felii și ciupercile. Deasupra puneți și restul de cașcaval ras. Rulați aluatul strâns din ambele până când rulourile se vor întâlni la mijlocul foii. Tăiați cu un cuțit ruloul în felii late de două degete. Puneți fiecare felie în tavă și dați-i forma unei inimi.
Se lasă la cuptor până când se rumenesc.
Poftă bună și iubire fără sfârșit!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook