Simona Ionescu / Redactor Șef

Rocky Road, un desert fabulos inventat de americani

Rocky Road, un desert fabulos inventat de americani
Când vine vorba de dulciuri americanii sunt campionii celor mai extravagante combinații. Așa cum este și acest desert cu adevărat ieșit din comun.

Pentru a prepara Rocky Road, un desert fabulos inventat de americani, nu trebuie să vă stresați pre tare. Desertul se realizează simplu, ingredientele sale fiind cele care îi dau savoarea aparte dar mai ales aspectul senzațional. Va fi o adevărată bucurie pentru copii, dar nu numai pentru ei, să îl descopere. Textura este aparte, iar ingredientele care apar atunci când se taie o felie, arată ca o poveste.

Ingrediente pentru Rocky Road, un desert fabulos inventat de americani

300 g de ciocolată neagră 85%

1/2 cană de unt de arahide natural

1/4 cană de ulei de nucă de cocos

1/4 cană de sirop de arțar pur

O mână mare de bezele tocate

8 biscuiți tăiați în bucăți

1/4 cană de fistic

1/4 cană de vișine uscate

Mod de preparare

Tăiați fin ciocolata și puneți-o într-un bol termorezistent cu uleiul de cocos. Apoi se pune deasupra unei cratițe cu 2 cm de apă în interior. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic. Se topește ciocolata încet și ușor- se evită să se încingă. După ce s-a topit, îndepărtați-o de pe foc.

În continuare, adăugați untul de arahide și amestecați până la omogenizare. În cele din urmă adăugați siropul de arțar, dar asigurați-vă că ciocolata și siropul de arțar sunt la o temperatură similară. Siropul rece poate face ca ciocolata să se blocheze. Se amestecă până la omogenizare, apoi se încorporează bezelele, vișinele, fisticul, biscuiții.

Se toarnă amestecul într-o formă la alegere. Acoperiți cu bezele suplimentare, biscuiți și nuci. Se pune la frigider până când se întărește complet. Tăiați în bucăți subțiri sau pătrate pentru a servi și păstrați desertul Rocky Road în frigider în zilele de vară – altfel se va topi. Se va păstra în frigider până la 2 săptămâni sau în congelator câteva luni.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre