În medicina tradițională chineză, supa de cuib de pasăre (da, un cuib real, cules din copacii unde se adăpostesc păsări) e recomandată pentru sănătatea pielii, probleme respiratorii și imunitate. Scârboasă pentru unii, rețeta este unică și considerată cea mai scumpă din lume.
Supa de cuib de pasăre e considerată un superaliment natural
Specialiștii în medicina chineză susțin că supa de cuib de pasăre conține proteine, aminoacizi, minerale și acid sialic, de aceea este considerată un superaliment natural.
Delicatesa este potrivită mai ales pentru persoanele în vârstă și cele care se recuperează după o intervenție chirurgicală. Supa ameliorează afecțiunile respiratorii, precum tusea cronică și astmul, întărește splina, stomacul și sistemul imunitar.
De asemenea, ajută la sănătatea creierului și a funcției cognitive și este de folos la vindecarea rănilor și regenerarea țesuturilor. Atenție! Persoanele cu intoleranță la proteine trebuie să fie prudente în a mânca această delicatesă.
Supa din cuib de pasăre poate fi consumată și de femeile însărcinate
Medicina chineză susține că supa de cuib de pasăre se poate consuma și de femeile însărcinate, dar și de cele care abia au născut. Preparatul furnizează nutrienți esențiali pentru a reduce vergeturile și susține bunăstarea mamei și a copilului.
Interzisă copiilor cu vârsta sub 1 an
Se recomandă ca această supă să fie consumată de copii doar după ce aceștia împlinesc un an, și se începe cu porții mici. Cel mai bun moment pentru a consuma această supă este pe stomacul gol, dimineața.
Rețeta de cuib de pasăre
Puneți la înmuiat cuibul de pasăre în apă rece timp de 3-4 ore sau lăsați peste noapte în frigider. Curățați-l foarte bine și verificați cu atenție cuibul de pasăre pentru a îndepărta orice pană sau urmă de murdărie.
Puneți apoi cuibul de pasăre într-un vas și adăugați 1-2 boluri de apă pentru fiecare cuib. Adăugați și curmale și lăsați să fiarbă timp de trei ore până când cuibul de pasăre devine moale.
Dacă doriți o supă mai dulce, puneți zahăr pudră după gust. Dacă optați pentru o supă de cuib de pasăre sărată, puneți albuș de ou bătut și acesta se va transforma în fire subțiri, ca niște tăiței. Adăugați puțină sare și, pentru un plus de aromă, frunze proaspete de ghimbir sau felii subțiri de ghimbir.
„Aurul alb” al Asiei
Cuiburile de pasăre se recoltează de pe pereții stâncoși ai peșterilor din sud-estul Asiei, fiind culese cu mare greutate de culegătorii care sunt nevoiți să urce pe scări de bambus. Cine dorește să prepare o astfel de delicatesă importă cuiburile de pasăre, la prețuri foarte mari, ajungând chiar și la câteva mii de dolari pe kilogram. Motiv pentru care preparatul este cunoscut și ca „aurul alb”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook