Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă Diplomat cu frișcă și fructe, o prăjitură care poate fi transformată și în tort

Ruladă Diplomat cu frișcă și fructe, o prăjitură care poate fi transformată și în tort
Fructele toamnei încă vă dau prilejul să vă răsfățați familia cu o prăjitură ușor de făcut și care, în afară că este delicioasă, arată și spectaculos.

Rețeta poate fi făcută și sub forma unui tort Diplomat, nu numai ca ruladă. Doar că atunci trebuie să vă puneți la lucru creativitatea. Cu siguranță, însă, vă veți bucura familia și musafirii. Frișca e mereu un dulce fascinant.

Ingrediente

Pentru prepararea unei foi de ruladă se folosesc următoarele cantități:

4 ouă

70 g zahăr

80 de g făină

Cantități pentru cremă:

100 g unt

100 g margarină

200 g zahăr

50 ml apă

50 de g cacao

300 g frișcă (fie o luați gata făcută de la cofetărie, fie o bateți folosind smântână lichidă)

esență de rom și vanilie

Cum se pregătește foaia pentru ruladă

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat gălbenușurile cu zahăr, iar albușurile se bat spumă. Mixerul e mai ușor de folosit decât telul la această operațiune.

Se amestecă gălbenușurile cu albușul spumă și se adaugă făina sub formă de ploaie până se înglobează.

Se pune pe o tavă o hârtie de copt peste care se întinde compoziția.

Se coace în cuptorul încins, circa 25-30 de minute. Încercați cu o scobitoare, înțepând aluatul, ca să vedeți dacă e copt în interior. Apoi se lasă să se răcească, timp în care se prepară crema.

Mod de preparare al cremei

Untul se freacă cu margarina până se face spumă. Dacă nu vreți să folosiți margarină, veți dubla cantitatea de unt la 200 g – un pachet.

Se amestecă apa cu zahărul, se topește la foc mic și se lasă la răcit. Apoi se adaugă în compoziția de unt și margarină și se înglobează bine. Se adaugă cacao, esență de rom și de vanilie.

Se omogenizează, apoi crema obținută se întinde pe foaie. Se taie și se pune pe cremă rondele din frunctele preferate sau de sezon.

Apoi totul se rulează și se împachetează pe o hârtie de copt. Se dă la rece.

Înainte de a pune pe masă, ornați cu frișcă și cu fructe, chiar și din dulceață. Dacă nu aveți frișcă, pudrați rulada bine cu zahăr pudră și turnați peste ea niște spirale din ciocolată topită care va produce un contrast frumos cu fructele și zahărul alb.

Sursa foto: pinterest.com/youtube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre