Rețeta poate fi făcută și sub forma unui tort Diplomat, nu numai ca ruladă. Doar că atunci trebuie să vă puneți la lucru creativitatea. Cu siguranță, însă, vă veți bucura familia și musafirii. Frișca e mereu un dulce fascinant.
Ingrediente
Pentru prepararea unei foi de ruladă se folosesc următoarele cantități:
4 ouă
70 g zahăr
80 de g făină
Cantități pentru cremă:
100 g unt
100 g margarină
200 g zahăr
50 ml apă
50 de g cacao
300 g frișcă (fie o luați gata făcută de la cofetărie, fie o bateți folosind smântână lichidă)
esență de rom și vanilie
Cum se pregătește foaia pentru ruladă
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat gălbenușurile cu zahăr, iar albușurile se bat spumă. Mixerul e mai ușor de folosit decât telul la această operațiune.
Se amestecă gălbenușurile cu albușul spumă și se adaugă făina sub formă de ploaie până se înglobează.
Se pune pe o tavă o hârtie de copt peste care se întinde compoziția.
Se coace în cuptorul încins, circa 25-30 de minute. Încercați cu o scobitoare, înțepând aluatul, ca să vedeți dacă e copt în interior. Apoi se lasă să se răcească, timp în care se prepară crema.
Mod de preparare al cremei
Untul se freacă cu margarina până se face spumă. Dacă nu vreți să folosiți margarină, veți dubla cantitatea de unt la 200 g – un pachet.
Se amestecă apa cu zahărul, se topește la foc mic și se lasă la răcit. Apoi se adaugă în compoziția de unt și margarină și se înglobează bine. Se adaugă cacao, esență de rom și de vanilie.
Se omogenizează, apoi crema obținută se întinde pe foaie. Se taie și se pune pe cremă rondele din frunctele preferate sau de sezon.
Apoi totul se rulează și se împachetează pe o hârtie de copt. Se dă la rece.
Înainte de a pune pe masă, ornați cu frișcă și cu fructe, chiar și din dulceață. Dacă nu aveți frișcă, pudrați rulada bine cu zahăr pudră și turnați peste ea niște spirale din ciocolată topită care va produce un contrast frumos cu fructele și zahărul alb.
Sursa foto: pinterest.com/youtube
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook