Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată cu ridichi prăjite cu chipsuri de lipie

Salată cu ridichi prăjite cu chipsuri de lipie
Ridichile prăjite sunt foarte diferite de cele proaspete. Ele sunt dulci și blânde, spre deosebire de omoloagele lor crude.

În această salată cu ridichi prăjite, asocierea cu uleiul de ierburi picante și labneh-ul rece creează, veți vedea, o adevărată expriență gastronomică. Pentru a prepara această rețetă de primăvară, nu aveți nevoie de cunoștințe deosebite în bucuătărie. Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți atent lista de ingrediente și apoi metoda de lucru.

Labneh este cremă de iaurt. O puteți cumpăra gata preparată, la supermarket, sau o puteți prepara singuri, acasă, punând la scurs iaurtul dorit.

Ingrediente pentru salată cu ridichi prăjite

Salată -10 ridichi proaspete (tăiați rădăcina și partea de sus și apoi secționați-le în patru).

-1/4 cană de ulei de măsline (mai mult pentru a stropi ridichile).

-2 linguri de caju (foarte fin tocate până aproape de o pudră).

-1 lingură de piper

-1 linguriță de zahăr brun.

-1/2 linguriță de sare condimentată (eu folosesc cuișoare).

-1 cățel de usturoi (ras).

-1 lingură de oțet de orez.

-1/2 linguriță tamari sau sos de soia.

-2-3 linguri de mentă proaspătă (mai mult pentru topping).

-2 cepe de sol.

-mărar după gust.

-3/4 cană labneh.

Chipsuri -1 lipie (tăiată în jumătate, apoi din nou în jumătate și apoi tăiată în triunghiuri).

-1 lingură de paprika afumată.

-1 lingură de za’atar (condiment special oriental)

– 2-3 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare

Ridichile, peste care se adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper se coc la 400 grade Celsius pe o foaie de copt timp de 25-30 min. Amestecați za’atar, paprika și uleiul de măsline într-un bol și ungeți triunghiurile de lipie cu el, coaceți la 400 de grade pentru 8-12 min. Verificați să nu se ardă. Combinați menta, ceapa verde, caju, piperul, zahărul brun, oțetul de orez, tamari și usturoiul ras.

Încălziți 1/4 cană de ulei de măsline la foc mediu-mare timp de 3-4 min. Adăugați-l în bolul cu ierburi. Întindeți labneh pe o farfurie, acoperiți cu ridichile coapte și adăugați uleiul cu ierburi. Adăugați mărarul proaspăt deasupra, mai multă mentă proaspătă și ceapa verde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Aidi (@foodmymuse)

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre