Simona Ionescu / Redactor Șef

Pampuște ca la Dobrogea. Trebuie neapărat să încercați această rețetă. Nu vă veți mai sătura

Pampuște ca la Dobrogea. Trebuie neapărat să încercați această rețetă. Nu vă veți mai sătura
Cine vrea să guste un preparat extrem de simplu de făcut din vechea Dobroge, are acum ocazia să pregătească celebrele pampuște.

Dacă v-ați plictisit de preparatele culinare pe care le-ați tot făcut, aveți la îndemână acum rețeta pentru pampuște.

Pampuște ca la Dobrogea. Trebuie neapărat să încercați această rețetă. Nu vă veți mai sătura

Pâine tăiate cu mult usturoi? Parcă vă face cu ochiul, nu-i așa? Nu mai stați atunci pe gânduri și pregătiți niște pampuște ca în Dobrogea, care vă lasă gura apă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: pâine tăiată în bucăți mai groase, usturoi, ulei, boia de ardei dulce sau iute, pătrunjel, ulei de măsline.

Mod de preparare

Pentru început, puneți bucățile de pâine tăiate gros într-un ceaun și prăjiți puțin în ulei de măsline. Focul se oprește atunci când acestea prind culoarea arămie. Adăugați atunci boia de ardei dulce sau iute și amestecați în continuare până când se omogenizează. Puneți acum cinci căței de usturoi bine pisați și pătrunjelul. Opriți focul și amestecați pentru a se combina aromele. Pampuștele sunt renumite în Dobrogea pentru gustul cu adevărat incredibil pe care îl au.

Cacik dobrogean

Un alt preparat spectaculos, pe care îl puteți savura în orice anotimp, dar mai ales vara, este cacikul dobrogean. Ingredientele care vă sunt de folos sunt 1 castravete verde, 2-3 căței de usturoi, 1 ceapă,  300 g iaurt, 1 legătură de mărar, 1 linguriță cu miere, nușcoară și chimen, sare și piper.

Curățați bine castravetele și spălați cu apă multă. Lăsați la scurs, apoi tăiați în opt bucăți pe lung, apoi cubulețe. Presărați cu sare și lăsați pentru un sfert de oră să se odihnească. Turnați iaurtul într-un castron și adăugați ceapa dată pe răzătoarea mică și usturoiul bine pisat.

Amestecați și puneți apoi piper, nucșoară, chimen, miere și mărar verde tocat, dar și sare, după gust. Amestecați și puneți peste castravete. Pentru un gust cu adevărat desăvârșit, mai presărați puțin mărat tocat. Puteți servi imediat sau lăsați pentru câteva minute la frigider.

Sursă foto: mediaflux

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre