Un altfel de salată. Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt

Un altfel de salată. Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt
E vară și nu știi ce să mai servești ca să te răcorești? Salatele sunt întotdeauna de ajutor. Nu îți fie frică să amesteci fructe și legume, gustul va fi desăvârșit, cum e și în această rețetă.

Prepară Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi și ai să te îndrăgostești de gustul lui. Este, până la urmă, un alt fel de salată. Dar ideală pentru zilele caniculare.

Ingrediente pentru Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt

1 castravete fabio

ulei de măsline

oțet

2 mere verzi

zeamă de lămâie

25 g unt

1 lingură miere de albine

50 g migdale

2 căței de usturoi

15-20 ml ulei de măsline

300 g iaurt

2 legături coriandru verde

1 ardei iute, verde

câteva frunze de mentă

câteva migdale

sare

piper

1 ridiche

Mod de preparare

Se curăță castravetele se taie 2-3 fâșii lungi din el, iar restul se taie în cuburi care se pun în blender. Se adaugă un cățel de usturoi, 200 ml iaurt, câteva frunze de mentă și puțin ulei de măsline și se prepară un sos tzatziki. Frunzele de coriandru se toacă și se pun în recipientul blenderului cu 2 căței de usturoi, frunze de mentă, ulei de măsline, puțin ardei iute, verde, câteva migdale coapte, iaurt, sare și piper și se transformă într-un sos aromat și ușor picant.

Merele se taie în cuburi cât de mici, se stropesc cu zeamă de lămâie și se sotează în unt topit. Fâșiile de castravete oprite se stropesc cu un dressing din oțet, ulei, sare și piper și se rulează, dar nu foarte strâns. În interiorul rulourilor se va pune sosul de coriandru și sosul de castraveți cu iaurt. Se presară migdale strivite, cubulețe de mere sotate și totul se glazurează cu miere. Se decorează cu frunze de mentă și rondele de ridiche.

Sursa: Chefi la cuțite

Înțepăturile de insecte. Remedii naturale să scăpăm de mâncărime

Recomandarile noastre