Salată de roșii cherry cu usturoi, busuioc și oțet balsamic. O rețeta simplă de salată de roșii pentru iarnă. Un topping simplu pentru bruschette.
Salata de roșii cherry cu usturoi, busuioc și otet balsamic
Oțetul balsamic merge bine cu roșiile dulci însă picurat în cantități mici.
Nu prea avem posibilitatea să găsim iarna roșii de grădina și astfel singurele care seamănă oarecum cu roșiile sunt roșiile cherry.
Au ceva din savoarea roșiilor de vară. Se găsesc caserole mici cu roșii cherry clasice sau colorate: galbene, oranj, negre (carbon).
Se merge pe gustul fiecăruia, adaptat ingredientelor de care dispune. Oțetul balsamic merge bine cu roșiile dulci însă picurat în cantități mici.
Salata aceasta se pregătește în 20-30 de minute înainte de a fi servită.
Ingrediente
- 8-10 rosii cherry
- 1-2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc proaspăt
- sare, piper
- 2lingurțte ulei de masline
- Câțiva stropi de oțet balsamic.
Mod de preparare
- Usturoiul se taie mărunt.
- Se spală bine roșiile și se scurg.
- Se taie roșiile cherry în bucățele cu un cuțit foarte bine ascuțit, care nu strivesc.
- Adăugam în ultimul moment niște busuioc proaspăt. Busuiocul verde se oxidează foarte repede (se înegrește) așa că se pune în ultimul moment. Nu se pune mult busuioc pentru că este foarte puternic și acoperă tot gustul roșiilor.
Salată de icre. Învață să o faci singur, acasă
Salată de ceapă roșie cu miere. Rețetă simplă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook