Românii iubesc usturoiul în bucate. Dar, se întâmplă ca usturoiul să se strice. Rezervele de usturoi putrezesc, mucegăiesc sau se usucă. Ce e de făcut?

Cum păstrezi usturoiul la fel de proaspăt chiar și după un an

Ca să nu se altereze, usturoiul trebuie păstrat corect! Uite cum se face!

Aveți nevoie de borcane de sticlă (ca cele pentru murături) și tifon.

Mod de conservare

  • Ca să păstrați usturoiul, trebuie să pregătiți borcanele de sticlă. Trebuie sterilizate ca cele pentru conserve și uscate.
  • Puneți usturoiul uscat în borcanele pregătite, umplându-le aproape complet. Apoi acoperiți-l cu tifon împăturit în câteva straturi. Capacele nu se folosesc.
  • Borcanele cu usturoi se păstrează în acest fel (doar cu tifon, fără capace) în bucătărie sau altă încăpere caldă, în care se menține în permanență o temperatură pozitivă. Nu le țineți în pivniță sau în frigider!
  • Mai întâi folosiți usturoiul dintr-un borcan. Iar după ce îl veți goli, treceți la următorul. Usturoiul se păstrează mai bine în borcanele pline.
  • Usturoiul se păstrează excelent chiar și până în luna august a anului următor, rămânând la fel de proaspăt. Sursa: retete-usoare.eu

Salată de ardei copți cu telemea de capră. Colorează masa de Revelion

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp