Simona Ionescu / Redactor Șef

Salate energizante după Crăciun. Pregătesc organismul pentru petrecerea de Revelion

Salate energizante după Crăciun. Pregătesc organismul pentru petrecerea de Revelion
După mesele copioase de Crăciun, organismul are nevoie de refacere, iar câteva salate energizante e tot ce aveți nevoie pentru a vă pune pe picioare.

Doamnele și domnișoarele au început să se gândească că în zilele care au rămas până la Revelion, trebuie să scape de câteva kilograme. Nu de altceva, dar trebuie să arate perfect în rochia strălucitoare. Iată câteva salate răcoritoare și energizante.

Salată de ţelină cu maioneză din avocado

O astfel de salată care vă readuce la forma inițială este cea de țelină cu maioneză din avocado. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 3 rădăcini medii de ţelină, rondele de măsline negre, câteva seminţe de rodie, 1 avocado bine copt, ulei de măsline presat la rece, puţin muştar. Mai aveți nevoie de zeamă de lămâie, sare, piper, pătrunjel proaspăt și nuci mărunțite.

Mod de preparare

Curățați bine rădăcinile de țelină și dați pe răzătoarea mică. Faceți o maioneză din avocado. Pisați foarte bine fructul bine copt cu furculița și amestecați cu puțin ulei de măsline, muștar și lămâie. Amestecați țelina cu maioneza de avocado și adăugați măsline, rodie. Condimentați cu sare și piper și la final presărați nuci și frunze de pătrunjel. E o minune de salată pe care o veți iubi.

Salata cu sfeclă și brânză feta. Sursă foto: La Taifas

Salată de sfeclă roşie cu brânză feta şi pătrunjel verde

Ingredientele necesare sunt: o sfeclă roșie, curățată și bine spălată, care va fi dată pe răzătoare, ceapă tocată mărunt, brânză feta, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel verde, tocat. Sfecla se poate folosi atât crudă, dar și fiartă în coajă. Se amestecă bine toate ingredientele, se pune puțin la rece și se servește. E o adevărată delicatesă.

Salată grecească

Iubitorii Greciei pot prepara o salată ca în celebrele insule dintr-o roșie, un castravete, un ardei roșu, ceapă roșie tăiată rondele, brânză feta, măsline. Veți mai avea nevoie de oregano, sare, piper și ulei de măsline. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să consumați cu plăcere.

Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing din pastă de susan

Pentru a pregăti o astfel de salată e nevoie de 1 cană cu linte portocalie, bine fiartă, 1 căni cu fasole verde, fiartă la abur și 2 ardei capia, tăiați mărunt. Pentru dressing sunt necesare 2 linguri cu pastă de susan, 1 linguriţă cu zeamă de lămâie, 1 căţel de usturoi pisat sau răzuit mărunt, 2-3 linguri cu apă, în funcţie de cât de cremos preferi dressing-ul, sare de mare, piper negru, ardei iute. Amestecați bine ingredientele, apoi turnați dressing-ul. Vă veți uimi familia cu un astfel de preparat simplu, dar extrem de gustos.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre