Simona Ionescu / Redactor Șef

Mic dejun a la Hollywood: Sandviș cu zucchini și caprese la grill

Mic dejun a la Hollywood: Sandviș cu zucchini și caprese la grill
Aceasta este o rețetă pentru un sandviș cald, la tigaie cu roșii, mozzarella, pesto de casă și zucchini la grătar. Și e preferatul starurilor de la Hollywood!

Sandvișul zucchini caprese la gril ar putea să fie mic dejun, dar și o cină plăcută și plină de arome. Așa cum am mai arătat, combinația de minerale face ca zucchini să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

În ciuda faptului că nu sunt în top  cu procentele de vitamine și minerale pe care  le conțin, toate soiurile de dovlecei sunt benefice sănătății. Compoziția echilibrată și numărul foarte mic de calorii îi fac ideali în dieta celor care au diabet sau suferă de obezitate.

Mod de preparare

Pregătiți, pentru început, un sos pesto de casă din busuioc proaspăt, zeamă lămâie, parmezan, usturoi și ulei măsline. Puteți adăuga și spanac. Toate ingredientele se pun într-un blender vertical. Sosul pesto e gata în 2 minute.   Până pregătiți restul sandvișului, dați-l la frigider.

Feliați zucchini subțire, pe lung, îl ungeți cu un strop ulei și îl frigeți pe grătar. Puteți folosi și o tigaie grill sau, dacă nu aveți, chiar și o tigaie antiaderentă. Feliați mozzarella sau o rupeți în bucăți. Feliați roșiile. Feliile de roșii le dați cu sare și le lăsați pe hârtie absorbană pentru a extrage umezeala din ele.

Luați felii de pâine pentru sandvișuri și ungeți exterioarele cu unt moale. Apoi puneți în interior un strat de sos pesto, apoi mozzarella bucăți, felii de roșie și, în final, felii de zucchini. Pe cealaltă felie picurați câțiva stropi de reducție oțet balsamic și poziționați-o deasupra celeilalte pline de ingrediente. Peste unt presărați și semințe susan negru, pentru un aspect mai deosebit. În final, puneți pe grill pe fiecare parte sandvișul, până se rumenește frumos și se topește brânz

Sursa: Instagram / Andreea Dutia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre